Vitsippspriset 2014 tilldelas Villa Lidköpings BK pensionärsgrupp

När Villas pensionärsgrupp träffades på Victoriahuset vid Läckö slott för säsongsavslutning, fick de en överraskning i form av ett pris för sitt engagemang . Priset som delas ut av Kristdemokraterna en gång om året kallas för Vitsippspriset och ges för att hedra en person eller grupp av personer för deras samhällsengagemang, ofta i det tysta.
Tidigare har det t.ex. delats ut till föreningen Compassen, Conny Larsson och volontärerna på Hospice Gabriel. Vitsippan är symbolen för Kristdemokraterna. Den för hand tecknade vitsippan talar om enkelhet, äkthet och ofullkomlighet. Mitt i denna ofullkomlighet uträttar människor stordåd – ofta i det tysta. Vitsippspriset delas ut för gärningar gjorda i denna anda.

Vitsippspriset 2014 tilldelas Villa Lidköpings BK pensionärsgrupp med motiveringen:
Gruppen visar med engagemang och medmänsklig värme hur man kan höja livskvalitén och göra vardagen gladare med hjärta och trevlig samvaro. Inte bara genom att ta hand om varandra, utan också genom utåtriktade verksamheter som t.ex. promenader med boende på Skogsgläntan.

På bilden ses Stefan Gustafsson, Kristdemokraterna, överlämna priset till Harry Ahlén.

Dela artikeln