Stjärnspäckad ispremiär den 6 augusti

Sommaren ligger framför oss just nu men det finns anledning att redan nu boka den 6 augusti. Då är det dags för ispremiär med Villa Lidköpings trupp och en massa kändisar och andra spännande inslag.
Bissen Brainwalk blir också ett av huvudnumren den här kvällen. Det är en promenad till förmån för hjärnforskning, vars rekorddeltagande ligger på 3 500 personer vid ett enstaka tillfälle.

 – Vårt mål är att vara ”bäst i klassen” så vi siktar väl på minst 3 600 och på att samla in en kvarts miljon, sade Villas klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson vid en pressträff för en tid sedan.

Ispremiär med somaliska landslagsspelare
Vid ispremiären ska förstås Villas trupp presenteras. Men det blir så mycket mer. Utöver villaiter från nu och förr kommer tre spelare från det somaliska landslaget, som gjorde uppmärksammad VM-debut i vintras.
 Bland kändisarna ser vi Glenn Hysén (på skridskor!) Efter matchen fortsätter kvällen med fler aktiviteter. Konferencier för evenemanget blir Marika Eriksson från TV4.


Promenad läns Lidan
Bissen Brainwalk utgörs av en promenad på runt 2,6 kilometer, från Sparbanken Lidköping Arena, längs Lidan, fram till Stadsträdgården och tillbaka.

– Vi har en längre tid letat efter rätt tillfälle att genomföra Bissen Brainwalk i Lidköping och nu tror vi att vi har lyckats, säger Anders Gidrup, säkerhetsansvarig i Villa.


Promenaden föregås av en inledande presentation, artistuppträdanden och intervjuer med kända personer. 
Utöver Villa BK består projektgruppen bakom Bissen Brainwalk av representanter från bland andra Lidköpings AIK, BK Wiking och Lidköpings FK.

– Samtliga idrottsföreningar i Lidköping får en inbjudan om att delta, men även näringslivet, privatpersoner och våra sponsorer, säger Anders Gidrup.Detta är Bissen Brainwalk
Bissen Brainwalk startade den 27 mars 2011, på årsdagen för när förre bandyspelaren Mathias ”Bissen” Larsson drabbades av hjärnblödning och stroke. Han bestämde sig för att gå en mil och bjöd in sin familj och bekanta. 800 personer slöt upp för att visa sitt stöd. Samtidigt skänkte de pengar till hjärnforskningen. Fenomenet Bissen Brainwalk var fött och nu anordnas promenader i städer över hela Sverige. Insamlingsprojektet har hittills nått 1,4 miljoner kronor.

Bilden:
Bissen brainwalk blir ett stort inslag när Villas ispremiär äger rum den 6 augusti. Många är inblandade och här ses representanter från Villa Lidköping, Lidköpings AIK, BK Wiking, Moderaternas kvinnoklubb tillsammans med Mathias ”Bissen” Larsson samlade vid en pressträff..

Dela artikeln