Villas P18 klara för finalspelet

Villas P18 är klara för finalspel i Svenska Cupen

I helgen spelade Villas P18 sin första omgång i Svenska Cupen och det resulterade i tre stycken vinster och en målskillnad på 19-0. På lördagen besegrade man Katrineholm Bandy med 11-0 och IFK Kungälv med 7-0.

De två första matcherna var vi väldigt pigga och jobbade extremt bra i defensiven, vi lät bollen rulla och spelade en väldigt fin och fartfylld bandy, säger Christan Älvegran mittfältare i Villas P18.

 På söndagen var det dags för en avgörande match mot Vänersborg, där Villa skulle gå vidare vid vinst eller oavgjort och Vänersborg gå vidare vid förlust. Det blev ingen målrik match, Villa lyckades bara göra ett mål på Vänersborg. Men det skulle visa sig räcka, matchen slutade 1-0 till Villa och det betyder att man spelar finalspel i Rättvik 25-26 oktober mot Sirius, Vetlanda och Sandviken.

I sista matchen mot Vänersborg kom vi inte riktigt upp i nivå första halvlek och skapade få lägen. I början av andra halvlek kom vi igång och rullade bollen mer och lyckades göra 1-0. Efter det så föll vi tillbaka till vårt lite sämre spel men kämpade ändå väldigt bra i defensiven och lyckades hålla Vänersborg borta. Även om 1-1 hade räckt så är det alltid vinst vi går för. Vi bestämde oss redan innan cupen att vi skulle ta oss till finalspelet och vara med och fightas om guldet, det kommer bli en väldigt nyttig helg uppe i Rättvik inför serien. Nu laddar vi om och förbereder oss för finalspelet, säger en nöjd Christian Älvegran.

Mer om Svenska Cupen för Villas P18 och inför kommande helgs Svenska Cupfinal för Villas J20 kommer i vår webb-studio under onsdagen. Då kommer Elias Gillgren på besök, som är lagkapten för både Villas P18 och J20.

 

Rasmus Abrahamsson 

Dela artikeln