Villa Lidköpings World Cup

Villas resa tog slut i kvartsfinalen

Det blev en resa som slutade sent på lördagsnatten efter en dramatisk kvartsfinal mot IFK Vänersborg, där en straffläggning fick avgöra vilket lag som skulle ta sig till semifinal. Men vi backar bandet lite och tar oss igenom gruppspelet.

Första matchen var i torsdags mot norska Stabæk, där var det inget snack om saken. En match man bara skulle vinna utan några problem och så blev fallet, man vann matchen med 9-0 och premiärmatchen var avklarad.

Under fredagen var det dags att möta regerande mästarna Sandviken i en match som visade sig bli för tuff. Patrik Nilsson hade en riktigt bra dag på jobbet och kunde göra fyra mål, Villa tappade boll i lite för avgörande lägen och Sandviken vann rättvist. Med den förlusten så blev Sandviken gruppsegrare och Villa fick spela en direkt avgörande match mot Neftyanik på lördagseftermiddagen.

En match som Villa till en början var tillbakapressade, Neftyanik startade med bra fart och spelade runt på många spelare.  Villa var dock effektiva på sina chanser och gick in i paus med ett 3-3 resultat. Andra halvlek började lite som första, Neftyanik pressade på och Villa fick försvara sig, man lyckades ändå göra både 4-3 och 5-3. I slutet av matchen var det riktigt hård press från Neftyanik som inte hade någoting att förlora eftersom de också var tvungna att vinna matchen. Man lyckades göra 5-4 men närmare kom man aldrig och Villa var klara för kvartsfinal, en match som skulle spelas senare på natten mot Vänersborg.

När klockan var lite innan tolvslaget på lördagsnatten blåste domaren Jonas Kandell igång kvartsfinalen mot IFK Vänersborg och det blev en dramatisk tillställning som det alltid brukar bli mellan lagen. Joakim Hedqvist gjorde 1-0 på straff redan i andra matchminuten innan Villa kunde kvittera till 1-1 i slutet av första halvlek, signerat David Karlsson.  I början av andra halvlek var det Villa som öppnade med ett ledningsmål på hörna genom David Karlsson innan Vänersborg vände matchen till sin fördel. Med två snabba mål vid minut 50 så stod det plötsligt 4-2 till Vänersborg och det var en jobbig uppförsbacke för Villa. Men man lyckades ändå en minut senare att göra 4-3, signerat Jesper Bryngelsson. I tilläggsminut 2 gör även Jesper Bryngelsson 4-4 från ett lyft av Martin Johansson.

Det blev tillslut en straffläggning som fick skilja lagen åt. Vänersborg satte alla sina straffar och Villa missade en straff och det betydde att resan var slut för Villa Lidköping och IFK Vänersborg var klara för semifinal mot ryska Dynamo Moskva.

Det var tyvärr inte bara ett slut i turneringen som Villa var ledsna över efter matchen, man fick även med sig en olycklig skada på Lars Fall som bröt nyckelbenet efter en situation med Vänersborgs Henric Eriksson. Fall skulle slå en passning till Tobias Nyberg och precis efter att bollen hade lämnat Lars klubba så körde Henric Eriksson på honom. Olyckligt för Lars Fall som precis var tillbaka efter en knäskada.

Sammanfattningsvis så var det en helg med blandat spel från Villas sida, men man visar upp en riktig stark lagmoral och krigar rejält när man vänder 4-2 till 4-4 mot Vänersborg och orkar stå emot en riktigt hård press från Neftyanik i sista gruppspelsmatchen.

Man ska inte heller glömma av att Villa spelat hela helgen utan Daniel Andersson. En svår men nyttig uppgift som man ändå utfört på ett bra sätt. 

Villas David Karlsson stod som delad segrare i skytteligan tillsammans med Västerås Jonas Nilsson och Jenisejs Christoffer Edlund på 8 mål. Jesper Eriksson hamnade på andra plats i assistligan med sina fyra målgivande passningar. 

Matchresultat i Word Cup:

DatumTidLagResultat
Torsdag 8 oktober15:30Stabæk – Villa Lidköping0-9
Fredag 9 oktober18:45Sandviken – Villa Lidköping5-3
Lördag 10 oktober16:15SKA Neftyanik – Villa Lidköping3-5
Lördag 10 oktober23:15KVARTSFINAL:
IFK Vänersborg – Villa Lidköping
4-4 (7-6 efter straffar)

Rasmus Abrahamsson

Dela artikeln