Svenska Cupen är avgjord för J20

Det blev en tredjeplats för Villa Lidköpings J20

Helgen blev inte riktigt som Villas J20 hade planerat, man slutade på en tredjeplats i Svenska Cupfinalen efter två förluster och en vinst. Vinnare blev Sirius efter en tät kamp mot Vetlanda som slutade 6-6, där fick målskillnad avgöra vem som skulle stå som segrare.

Första matchen spelade Villa mot Vetlanda och där var det Villa som öppnade bäst, man spelade en härlig och fartfylld bandy där många spelare var delaktiga. Det var dock Vetlanda som tog ledningen med 1-0 genom Martin Lindqvist innan Villa kunde kvittera till 1-1 genom Rasmus Abrahamsson. Efter det målet så var det Villa som tog över halvleken, man gjorde 2-1 genom Martin Karlsson och även 3-1 signerat Philip Florén. Men precis innan pausvila får Vetlanda ett psykiskt viktigt 3-2 mål när Villa inte lyckades få tag på en andraboll utanför eget straffområde. Starten av andra halvlek var inte Villa på tårna, Vetlanda gjorde tre mål under loppet av sex minuter och plötsligt stod det 3-5. Villa lyckades aldrig hämta upp underläget även fast man gjorde 4-5 i matchminut 57. Matchen slutade 4-6 till Vetlanda.

– Jag tror att hade inte Vetlanda fått göra 3-2 precis innan pausvilan så hade matchen sett helt annorlunda ut, det var ett oerhört viktigt mål för Vetlanda i ett skede av matchen där vi var som bäst, säger Daniel Behlander, tränare i Villas J20.

Andra matchen spelades mot Sirius. Det var en match som Villa snabbt ville glömma, en match som bestod av för mycket individuella misstag och bortkastade målchanser. Sirius var det bättre laget och vann rättvist, Villa spelade ingen bra bandy men skapade ändå målchanser, chanser som man inte utnyttjade. Vid mål på sina chanser hade man ändå kunnat stå som segrare i matchen, man gjorde Sirius bättre än vad de var. Matchen slutade 4-1 till Sirius efter 2-0 i paus.

– Tråkigt att vi inte kan göra mål på våra chanser, då hade vi ändå haft en chans att slå Sirius. Vi spelade ingen bra bandy men vi lyckades ändå skapa lägen och det hade varit skönt att få vinna en match där man inte spelar bra, säger Simon Främgård, spelare i Villas J20.

Sista matchen spelades på söndagsförmidagen mot Edsbyn, en match som skulle utse cuptrean. Det var en match som Villa gjorde två bra halvlekar. Det var en jämn match där Villa tillslut kunde stå som segrare med 3-4 efter 2-2 i paus. Det skapades lägen åt båda håll matchen igenom och ett stort plus får Villas målvakt Anton Johansson som stod för ett par riktigt svettiga räddningar under matchen. Bland annat gjorde han en dubbel räddning där han räddade sin egen retur och han räddade även ett friläge när det återstod 30 sekunder av matchen. Avgörandet i matchen kom från Ludwig Johanssons klubba i matchminut 52, från en passning av Johan Näsholm kunde Ludwig sedan leta sig igenom Edsbyns försvar och sätta dit 3-4 målet.  

– Det var härligt att få avsluta med en seger, det var vi värda. Jag tycker vi gör tre bra halvlekar och tre lite sämre under helgen. Första halvleken mot Vetlanda och de två mot Edsbyn är det vi kommer att ta med oss till seriepremiären den 2 november mot Sandviken. Jag tror att vi hade haft en fördel med 2×45 minuter istället för 2×30, det har visat sig att vi är som starkast efter ungefär 75 minuter och därför tror jag att längre matcher hade gynnat oss mer. Nu ska det bli skönt att få komma igång med serien och vi ser verkligen fram emot premiären, säger Daniel Behlander.

Villas J20 slutade alltså trea av de totalt 12 lagen som ställde upp i årets upplaga av Svenska Cupen. Siktet är nu alltså inställt på söndagen den 2 november då man möter Sandvikens AIK hemma i seriepremiären, klockan 15:00. Då hoppas vi att ni besöker Sparbanken Lidköping Arena. 

 

Rasmus Abrahamsson

Dela artikeln