Äntligen dags för premiär

Sista träningen före match såg bra ut

Villa Lidköping har haft en försäsong som varit sällsynt drabbad av skador.

– Vi har nog inte haft full trupp på en enda träning den här försäsongen, men det gäller bara att gilla läget, säger nye tränaren Johan Sixtensson inför fredagens premiär i Sparbanken Lidköping Arena mot Vetlanda.

Det har varit helt klart att varken Lars Fall (revbensskadad), Daniel Lehnbom (långtidsskadad) eller Mattias Johansson (skadad genom skridskospets i benet för en vecka sedan) är tillgängliga. Det stora frågetecknet har varit Daniel Andersson som varit borta från spel efter en skada mot Vänersborg i Vänercupen. Han har kunnat vara med och träna mer och mer den här veckan, men ”Dannes” medverkan avgörs definitivt först på matchdagen.

Linus Rönnqvist får nu spela högerhalv, en roll som ju är vikt för Lars Fall. Försvarsmässigt är det Johan Malmqvist som får vila i premiären där Martin Andreasson alltså elitseriedebuterar för Villa.

Den sista träningen före matchen mot Vetlanda under torsdagskvällen såg riktigt bra ut.

– Det ska bli riktigt kul att komma igång och efter förutsättningarna känns det stabilt och fint ut, säger Mattias Nilsson i tränarstaben.

 

Villa och Vetlanda har mötts en gång under tidig försäsong och då vann smålänningarna på hemmais.

– Vi var väldigt nertränade då och jag drar inte så stor vikt vid det resultatet, säger Johan Sixtensson.

Vetlanda nämns dock med respekt och många tror att de gultröjade ska bli bland de åtta slutspelslagen när den förmodade jämna elitserien gör bokslut på vårkanten. Landslagsmannen Johan Löfstedt är Vetlandas främste även den här säsongen. Ny är Christian Michelsson som närmast kommer från ryska Neftyjanik. Han bildar toppar med Joakim Andersson och blir verkligen något att se upp för nye Martin Andreasson och de andra i Villaförsvaret. Andreas Lysell har också imponerat under de senaste matcherna före premiären.

Vetlanda är starka på ungdomssidan och har onekligen stor framtida potential.

För andra året tränas Vetlanda av Tommy Österberg.

– Går vi inte till slutspel den här säsongen ska nog klubben ha en annan tränare nästa år, säger han i en intervju publicerad för några dagar sedan.

Dela artikeln