Villa Lidköpings P18 slutade på en tredjeplats

Det räckte inte hela vägen för P18 – en tredje plats i Svenska Cupen

I helgen avgjordes finalspelet i Svenska Cupen för P18 i Rättvik. Villa, Vetlanda, Sandviken och Sirius var lagen som gjorde upp om titeln och segraren blev tillslut Sandviken efter 2 segrar och en oavgjord.

Villas resultat i helgen var två förluster och en vinst. Första matchen mot Vetlanda slutade 1-4 och senare på eftermiddagen spelades en match mot Sandviken som slutade 4-3. Söndagen avslutade man på bästa möjliga sätt efter en 7-0 vinst mot Sirius.

Vi pratade med Christian Älvegran tidigt på måndagsmorgonen för att få en analys om helgen.

Första matchen mot Vetlanda, vad säger du om den matchen?

– Första matchen var vi inte alls med i skallen, vi åkte alldeles för lite skridskor och kämpade inte som ett lag. Vilket resulterade i ett underläge med 4-0 i paus. Vi bestämde oss ändå i paus för att gå ut och göra en mycket bättre andra halvlek, vilket gjorde att vi kunde gå segrande ur halvleken med 1-0. Det tog vi med oss och bestämde att vi måste ha en bättre inställning och kämpa för varandra i kommande matcher.

Andra matchen var det Sandviken som stod på andra sidan, hur tycker du att ni spelade den matchen?

– Mot Sandviken hade vi mycket bättre inställning och la ner oss oerhört hårt i defensiven. Vi jobbade för varandra och resultatet var 1-1 i paus, en halvlek där vi hade en stor delaktighet och fick med oss en mycket bra känsla inför andra. I andra fortsätter vi att trycka på med samma spel och i 55:e matchminuten leder vi med 3-2. En match som vi vid det tillfället ägde. En stund senare lyckades Sandviken skapa sig en hörna som satt klockrent i nättaket till 3-3 och i slutet av matchen ska vi rensa iväg bollen men istället hamnar den hos en Sandvikenspelare och plötsligt står det 4-3. Det var en väldigt tung förlust, med tanke på att vi gör en otroligt bra match.

På söndagen körde ni över Sirius, var det en match där allting fungerade som det ska?

-Ja, mot Sirius bevisar vi hur bra vi verkligen är och vinner med 7-0, där Sirius bara har några få målchanser. Detta var nog den bästa laginsatsen vi presterat och fortsätter vi som vi gjorde i den matchen så kommer vi bli svårslagna i vinter, det kan jag lova. Vi lärde oss väldigt mycket efter denna helg och det är någoting vi kommer att plocka med oss. Speciellt sista matchen mot Sirius.  

 

Villas P18 slutar alltså på en tredje plats i Svenska Cupen, samma placering som vårt J20-lag. Nu väntar ett seriespel för båda lagen och P18 spelar sin första match lördagen den 1 november klockan 15:00 mot IFK Motala i Sparbanken Lidköping Arena. Villas J20 har premiär dagen efter hemma mot Sandviken klockan 15:00.

 

 

 

Dela artikeln