Villas F17 är klara för final i World Cup

Villas F17 är klara för final i World Cup – nu väntar Zenith

I fredags gick man in i turneringen mot ryska Zenith och idag avslutar man turneringen i en final mot just Zenith. I fredags var det Villa som knep 2 poäng genom att besegra Zenith med 1-2. Vem som vinner turneringen återstår att se, finalen drar igång 15:30 och kan följas live på länken längst ner.

Men om vi ska ta oss igenom resultaten som tagit Villas F17 till finalen så har det varit båda enkla matcher och riktigt tuffa. Man fick stryk mot Nässjö samma dag med 5-3 men kunde sedan på lördagsförmidagen resa sig igen och slå Tranås med 0-1. Detta resulterade i att man var tvungen att vinna sista matchen mot Solberg med hela 14 mål.

Vad tror ni hände?

Jo, man besegrade Solberg med 14-0, det sista målet gjorde Villas Tilda Andersson med endast 30 sekunder kvar och Villa stod därmed klara för semifinal mot Skirö.

”Det krävdes 14-0 det blev 14-0, otroligt! Imorgon väntar Skirö semi, imorgon får vänskap läggas åtsidan en stund .” skriver Villas F17 på sin twitter.

Semifinalen blev en spännande tillställning som fick avgöras på straffar. Där slog Villas Emma Hansson in den avgörande straffen och Villa stod klara för final i World Cup.

Finalen spelas alltså idag 15:30 mot ett hungrigt och revanschsuget Zenith. Följ gärna Villa F17 på deras twitter (villa_f17dam) för mängder med uppdatering och ni kan även följa matchen live på länken nedanför.

http://www.worldbandy.com/report/games/game.asp?gameID=556

 

Rasmus Abrahamsson

Dela artikeln