Premiärförlust för Villa J20

Villas J20 förlorade seriepremiären – Sandviken blev för tufft

Igår spelade Villas J20 mot Sandviken i juniorelitseriens första omgång. Det blev tyvärr en 4-9 förlust och Sandviken kunde vända hem med två poäng.

Matchen startade i ett högt tempo, Sandviken hade mycket yta att spela runt bollen på och det är något som de tycker om. Med en stor variation i spelet med både luftspel och efter isen så kunde man skaffa sig en 0-4 ledning på dryga 30 minuter. Villa skapade inte särskilt mycket och bollförande spelare fick mest se sina medspelares ryggar. I sista sekunderna av andra halvlek lyckades Villa skapa en hörna som sedan Rasmus Abrahamsson kunde slå in och halvtidsresultatet var 1-4.

Andra halvlek fick Villa starta med två man mindre på banan efter att ha dragit på sig två utvisningar i slutminuterna av andra halvlek. Detta utnyttjade Sandviken och kunde göra båda 1-5 och 1-6 inom loppet av 10 minuter. I matchminut 56 lyckades Villas nummer 9 Niklas Holopainen göra 2-6 från en passning av Martin Karlsson och det var startskottet på en period i matchen som fick Villa att komma närmare Sandviken. Villa lyckades göra både 3-6 och 4-6 inom loppet av 1 minut och det kändes som att man var på väg mot något riktigt bra.

Det dröjde sedan 10 minuter innan nästa mål i matchen kom och det kom tyvärr i fel mål. Sandvikens nummer 16 Joel Engström satte dit 4-7 målet och några minuter senare punkterade man matchen och gjorde 4-8 bakom Villas målvakt Anton Johansson. Matchen slutade alltså 4-9 till Sandviken.

– Känns såklart tungt nu direkt efter matchen men solen går upp imorgon också. Jag tycker att vi tar med oss lite bra saker ändå, vi gör 2 hörnmål vilket vi inte brukar göra, vi jobbar och krigar hela matchen även fast vi ligger under. Vi möter ett Sandviken som enligt deras ledare gör sin bästa match på säsongen. Nu ska vi träna på i veckan och ladda inför Edsbyn på lördag, säger Villas tränare Daniel Behlander.

Här finner du matchens liverapportering:

http://www.elitrapport.se/Data/report9313.html

Dela artikeln