En andraplats för F17 i World Cup

Finalförlust för Villas F17 – men ändå en hedersvärd andraplats

Igår eftermiddag spelade Villa F17 final i World Cup mot ryska Zenith. Efter att ha besegrat Zenith i första gruppspelsmatchen med 2-1 blev nu ryssarna för tuffa. Man förlorade finalen med 3-0 men ska ändå vara riktigt nöjda med helgen som varit.

Vägen till finalen var något utöver det vanliga för damerna, i sista gruppspelsmatchen var man alltså tvungna att slå Solberg med 14 mål, med 30 sekunder kvar att matchen sätter Villas Tilda Andersson dit 14-0 och glädjen var enorm.

”Dagens vackraste var utan tvekan Villa Lidköping F17s hejdlösa glädje över semifinalplatsen” skriver Fredrik Andersson på sin twitter, åskådare från Nässjö.

Det märks att Villas F17 har tagit ett stort steg i rätt riktning under helgen, av sina sex spelade matcher har man endast förlorat två stycken och vunnit fyra. Man slog även som sagt guldmedaljörena Zenith i första gruppspelsmatchen med 2-1.

Man åkte hem till Lidköping igen med ett silver och en målskillnad på 21-10. Bäste målskytt i Villa blev Agnes Ögren med sina 6 mål och det resulterade även i en sjätte plats i skytteligan. All heder åt Villas F17.

– Helgen har varit hur rolig som helst, man märker att vi har utvecklats som lag, både på och utanför planen. Jag är jättenöjd med lagets insats, vi var taggade och gav aldrig upp, säger en mycket nöjd Agnes Ögren.

– Fantastiskt roligt och glädjande med en stark andra plats och detta tyder ju på att vi arbetar på ett bra sätt. Både inom projekt 16 till A-lag och inom laget! Riktigt roligt att redan nu se resultat från all träning tjejerna har bedrivet under försäsongen. Det är också viktigt att vi fortsätter på inslagen linje med hård träning för då kommer det bli en rolig vinter, säger föreningsutvecklare Viktor Bergkvist.

På söndag är det dags att åka tillbaka till Stinsen Arena för att spela seriepremiär mot Nässjö. Klockan 14:30 startar matchen och den kan du följa på elitrapport.

Vi säger grattis till andraplatsen och önskar Villas F17 lycka till i vinter. 

 

Rasmus Abrahamsson

 

 

Dela artikeln