David Borvall klar för Villa Lidköping

David Borvall klar för Villa Lidköping – Kul att få känna på elitserien igen!

David Borvall – målvakt i Lidköpings AIK – är klar för Villa Lidköping.

– Det känns som en väldigt bra lösning, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

Tyvärr visade det sig att Villamålvakten Jon Karlssons skada var så allvarlig att den kräver operation och därmed är säsongen över för Jons del.

– Den uppkomna situationen efter Jons skada innebar att vi var tvungna att förstärka. Vi är väl medveta om Davids kapacitet sedan tidigare och detta löste sig på bästa tänkbara sätt. Att få en bra målvakt med elitserieerfarenhet som finns på hemmaplan var nästan det ultimata i detta läge, konstaterar Jonas Johansson.

David tycker också att det ska bli kul att få ta på sig Villa Lidköpings tröja.

– Det här är jättekul även om det är väldigt uppåt i Laik just nu. Elitserien lockar förstås ändå, säger 25-åringen.

 

Från Bollnäs

David Borvall är bandyuppfostrad i Bollnäs. Han fick kontrakt med moderklubben redan som 16-åring. Elitseriesäsongerna i Bollnäs slutade med att klubben spelade SM-final 2010. Därefter gick flyttlasset till Göteborg där David var med och förde upp Gais till elitserien. Efter ett år i högsta divisionen med Gais blev det IFK Kungälv och nu har det alltså handlat om Lidköpings AIK där David varit lagkapten.

– Jag har tränat väldigt bra mycket beroende på vår målvaktstränare Mattias Synnergren. Vi har ju också startat allsvenskan riktigt bra så det är lite blandade känslor.

Villas klubbchef understryker att den här lösningen varit möjlig tack vare ett bra samarbete mellan klubben och Lidköpings AIK. Detta innebär också att Villas unge målvakt Anton Sandsjö lånas ut till Laik.

– Att få spela på seniornivå i allsvenskan kommer att betyda mycket för Antons utveckling, säger Jonas.

David Borvall gör sin sista match med Laik i Jönköping på onsdag och blir spelklar för Villa till fredagsmatchen mot Broberg i Sparbanken Lidköping Arena.

Dela artikeln