Inför Sirius – Villa

Bortamöte på forna finalarenan – Sirius på Studenternas IP

Imorgon åker Villa Lidköping upp till Uppsala för att möta Thony Lindquist gäng, Sirius Bandy.

Sirius kommer till matchen med en stark insats senast, 4-2 borta mot regerande mästarna och obesegrade Sandvikens AIK. Ett resultat som inte många kunde tippa innan matchen.

– Vi var bra, de blev frustrerade och uppgivna när de inte fick frislag och saker med sig, säger Sirius libero Victor Lundberg till deras hemsida efter matchen.

Sirius kommer till matchen med sex inspelade poäng och en tolfte placering i tabellen. Man har nu tre raka matcher utan vinst, man ska dock komma ihåg att detta har varit mot Sandviken, Bollnäs och Hammarby. Alltså ett tufft spelschema. Sirius senaste seger var mot Tillberga den 26/11, 2-4 i ABB Arena.

Villa Lidköping som har startat säsongen lite knackigt kommer till matchen med en viktig hemmaseger senast mot tabellsjuan Broberg/Söderhamn, 9-5 (5-3). Villa har tre vinster, fem oavgjorda och tre förluster såhär långt när vi kan räkna in elva elitserieomgångar, en placering under slutspelssträcket är just nu ett faktum.

Vi kliver nu in i omgång tolv och det återstår hela trettio poäng att spela om innan elitserien 14/15 ska summeras. Två av de trettio poängen finns imorgon alltså att hämta hem i Uppsala och på forna finalarenan Studenternas IP, det är bara ett hungrigt Sirius som står i vägen. Men ska Villa vara med och slåss om platserna högre upp i tabellen så är Sirius borta en måstematch.

Tidigare möten:

2013. Villa Lidköping – Sirius 8:3
2013. Sirius – Villa Lidköping 4:7
2012. Villa Lidköping – Sirius 10:7
2012. Sirius – Villa Lidköping 2:8
2012. Villa Lidköping – Sirius 6:4

Som man kan läsa ovanför så har det varit målrika matcher mellan lagen de senaste åren. Villa har vunnit samtliga matcher av de fem senaste och kommer att vara favoriter imorgon. Om vädret inte spökar imorgon så kan det bli en riktigt härlig bandyfest på Studenternas.

Nu väntar en hel vecka med utomhusträningar och matcher för Villa. Två matcher på tre dagar kommer att spelas innan man kan ta lite julledigt. Imorgon Sirius och på fredag väntar Kalix Bandy på Isstadion Lidköping. Nu dröjer det till 3 januari innan man spelar i Sparbanken Lidköping Arena, då kommer Edsbyn på besök.

Dela artikeln