Inför Villa – Kalix

Imorgon kommer Kalix Bandy på besök – Isstadion Lidköping som gäller

En resa på 1 240 kilometer är vad Kalix Bandy har att åka innan man är på plats i Lidköping och imorgon är man förhoppningsvis på plats för att spela en lite annorlunda match mot Villa Lidköping. En match som alltså kommer att spelas på klassisk mark, Isstadion Lidköping.

Kalix kommer till matchen med en förlust senast mot serieledarna Sandvikens AIK. SAIK kunde vinna matchen med 2-10 (0-3). Efter en imponerande start på säsongen med tre raka vinster och en serieledning har nu Kalix Bandy haft en tuff period. Man har totalt åtta inspelade poäng och bara en vinst på de sex senaste matcherna.

Kalix bortastatistik får man ändå ge godkänt, två vinster och tre förluster. Man slog bland annat Edsbyn på bortaplan med 3-4 i säsongsinledningen, vilket inte många trodde. Den andra segern tog man mot Ljusdal på Idrottsparken efter ett sent segermål av före detta Villaspelaren Erik Olovsson.

På tal om tidigare Villaspelare så kommer givetvis Lidköpingsfostrade och Kalix ytterhalv Christoffer Norin att befinna sig på isen imorgon. Vi passade på att ställa några frågor till Christoffer.

Hur är känslan att komma hem till Lidköping och spela?

Känslan att komma hem är speciell på ett sätt, att spela inför familj och vänner ska bli kul. Det är nog mest innan och efter match man tycker det är speciellt. Under match är det nog som vilken bortamatch som helst och man måste ha fokus på spelet.

Tycker du att ni är ett bättre lag i år om du jämför med förra säsongen? 

Jag tycker vi har ett bättre lag i år. Det är många som har tagit ett kliv framåt i utvecklingen och vi har fått in bra nyförvärv.

Hade du hellre spelat i Sparbanken Lidköping Arena än Isstadion?

Det är klart att det är häftigt att spela inne under bra förhållanden och det trycket som det är på läktaren hemma i Lidköping. Nu går inte det och det kommer säkert bli en rolig match ute imorgon. Det kommer bli kul att spela på plan där man varit i stort sett hela sin uppväxt. Jag ser framemot det mycket.

Hur är din egen form?

Jag tycker jag känner mig i bra form nu efter det lilla uppehåll vi haft. Vi har kunnat träna på bra och det är skönt med täta matcher nu som vi har framför oss.

Villa kommer till matchen med ännu ett oavgjort resultat, 4-4 på Studenternas IP mot Sirius igår var ingenting som man trodde efter första halvlek (0-3). Det är någonting med Villa och oavgjorda resultat denna säsong, totalt har det blivit sex stycken kryss. Matcherna fortsätter att avgöras efter ordinarie tid och ett sent mål var även fallet igår kväll. Efter ett frislag vid sargen letade sig bollen fram till Mattias Hammarström som kunde göra 4-4 för Sirius i matchminut 93.

Målet vaktades igår av David Borvall som fick göra sin första match i Villadressen, David var hundraprocentig första halvlek. Vi frågade David hur känslan var efter gårdagens match:

-Grymt kul att komma in och spela, även fast man var enormt besviken efter matchen med tanke på resultatet och hur vi tappar matchen i andra halvlek. Det är vi inte nöjda med.

-Vi spelade väldigt bra i första och varierade vårt spel med många bra kombinationer. Sett över hela matchen skapar vi enormt mycket chanser, vilket är väldigt positivt.

Hur är känslan inför morgondagens match? 

Skönt att det är kort mellan matcherna så vi kan snabbt gå vidare och rikta in oss på morgondagens match mot Kalix.

Nu blir det alltså match på klassiska Isstadion och vi hoppas såklart på att vädergudarna är med oss och att det blir en häftig match. Tidigare matcher har visat sig bli ganska målrika.

Tidigare möten mellan lagen:

2013. Kalix – Villa Lidköping 2:4
2013. Villa Lidköping – Kalix 9:2
2012. Villa Lidköping – Kalix 12:5
2011. Kalix – Villa Lidköping 5:6

Som ni ser ovanför så är det Villa Lidköping som dragit det längsta strået i samtliga matcher mellan lagen. Kan man bygga på den sviten imorgon kväll tro, det tror jag.

Välkomna till Isstadion i Lidköping, matchstart 19.00 och tillsammans tar vi imorgon två oerhört viktiga poäng.

/Rasmus Abrahamsson

 

 

Dela artikeln