Seger mot regerande mästarna och förlust mot Sirius

Juniorlaget slog regerande mästarna – vinst på Jernvallen mot Sandviken                          

Tidigt på lördagsmorgonen åkte Villas juniorlag från Lidköping upp till Sandviken för att spela mot de regerande mästarna Sandviken. En dag som skulle visa sig bli väldigt positiv.

Villa startade matchen i ett bra tempo, man skapade flest chanser och kunde efter femton minuter göra 1-0 genom Alex Adeheimer som på ett fint sätt kunde placera bollen i nätet från kortlinjen. Tio minuter senare gjorde man även 2-0 när Alex Adeheimer var framme på ett inspel från Johan Näsholm.

Villa spelade en fin bandy och hade en väldigt tät defensiv, Sandviken vred och vände men tvingades kliva runt på kanterna. Någonting som speglade stora delar av matchen. Halvleken slutade med en straff till Sandviken där Joel Engström kunde reducera till 1-2.  

Andra halvlek öppnade Villa starkt, det var Sandviken som behövde jaga och det öppnade direkt ytor för Villa, någonting som man utnyttjade på ett bra sätt. I matchminut 48 gör Philip Florén 3-1 och tvingade Sandviken att jaga ännu mer, men Villa var ett nummer större än Sandivken.

Villa gör en av sina bästa matcher defensivt i andra halvlek, trots utvisningar i baklinjen så kunde man hålla ihop försvaret när Sandviken pressade på i slutskedet av matchen. Villa hade ledningen med 4-3 när det återstod 20 minuter kvar av matchen och lyckades hålla det resultatet enda till domaren blåste av matchen.

Villa hade bra koll på Sandvikens spel hela matchen och visste hur motståndarna ville spela. Man fullföljde sin matchplan och krigade enormt hårt, vilket tillslut gav två oerhört viktiga poäng.

Målskyttar:

0-1 Alex Adeheimer (Jerker Ortman) 15
0-1 Alex Adeheimer (Johan Näsholm) 25
1-2 Joel Engström (Straff) 35
——halvtid——
1-3 Philip Florén (Ludvig Johansson) 48
2-3 Fritjof Hagberg 54
2-4 Philip Florén (Christian Älvegran) 70
3-4 Jonas Wennerström (Fritjof Hagberg
) 73

Söndagen 21/12 – förlust mot Sirius

Dagen efter blev det tyvärr förlust mot Sirius med 8-3 (5-1). En match som avgjordes i första halvlek. Villa tappade alldeles för mycket boll på fel ställen och lyckades inte sätta sina chanser. Sirius var effektiva och gjorde mål på de flesta lägena man skapade.

Andra halvlek var Villa tvungna att pressa högt upp i banan, Sirius blev stressade och fick förlita sig helt på sin målvakt, någonting som gav resultat direkt. Villa reducerade till 5-2 i matchminut 50 men när Sirius sedan satte 6-2 två minuter senare så orkade man inte vända på matchen. Mängder av chanser och ett högt tempo men Villa fick ändå inte in bollen bakom Siriusmålvakten Ludvig Jonasson, som även räddade en straff.

Villa ska dock ha heder åt att man aldrig gav upp, man körde på i 93 minuter även fast uppförsbacken var väldigt brant.

Man tar nu julledigt med en andraplacering i tabellen med samma poäng som tvåan Sandviken och trean Vänersborg. Nästa match blir den 28/12 mot just Vänersborg, då är ni välkomna till Sparbanken Lidköping Arena.

Dela artikeln