Inför Annandagsderbyt

Annandagen – Julafton för bandysverige

Efter några dagars julledigt är det imorgon dags att blåsa igång elitserien igen, full omgång är det som gäller och publikmatcher kommer garanterat att spelas. Vi har bland annat hälsingederby på Sävstaås där Bollnäs tar emot Edsbyn och toppmöte i Göransson Arena när Västerås gästar serieledarna.

Men tillbaka till det viktigaste av allt, västderby i Arena Vänersborg. Någonting som vi har sett fram emot länge och speciellt nu under julen. Imorgon åker Villa Lidköping 6 mil neråt i landet för att möta Vänersborg i det klassiska Annandagsderbyt. En match som väntas locka fullt hus.

Vänersborg kommer till matchen med en 5-3 vinst mot regerande mästarna och serieledarna Sandviken, någonting som överraskade stora delar av bandysverige. Vi ska vara medvetna om att man inte åker till Vänersborg och plockar några lätta poäng, speciellt inte när det är Annandagsderby.

Villa kommer till morgondagens match med en otroligt viktig seger senast. Klassikern på Isstadion blev lyckad och man kunde slå Kalix på ett övertygande sätt med 7-2. Från en klassiker till en annan, räkna dock med att denna nöt blir lite svårare att knäcka. Vi får hoppas att spelarna har knäckt tillräckligt med nötter såhär vid juletid och kommer till morgondagens match riktigt laddade, vilket jag inte tvekar på.

Annandagsderbyn mellan Vänersborg och Villa brukar alltid bli en publikfest och det ser ut att bli detsamma imorgon. Förra säsongen var det bandyfest i Sparbanken Lidköping Arena då 5 027 stycken såg Villa besegra Vänersborg med 6-2. Det kommer nog inte bli lika mycket folk imorgon men man räknar med att det kommer över 4000 personer som var publiksiffran för två år sedan när Villa var på besök i Vänersborg.

Tidigare möten mellan lagen:

2014. Villa Lidköping – Vänersborg 5:5
2014. Vänersborg – Villa Lidköping 5:4 (World Cup)
2013. Villa Lidköping – Vänersborg 6:2
2013. Vänersborg – Villa Lidköping 5:5
2013. Villa Lidköping – Vänersborg 7:2
2012. Vänersborg – Villa Lidköping 8:7

Som ni ser ovanför så har det blivit målrika matcher mellan lagen och jag tror på samma utgång imorgon. Det är två lag som vill visa publiken vad de kan och spela en anfallsglad bandy, någonting som publiken alltid uppskattar.

Vänersborg har bara förlorat en match på hemmaplan denna säsong, mot Broberg/Söderhamn i början av säsongen (3:5). Man har besegrat Kalix (6:2), Kungälv (9:5) och Sandviken (5:3) och kryssat mot Vetlanda (5:5) i Arena Vänersborg.

Villa har bara lyckats vinna en match utanför Lidköping denna säsong, Ljusdal på Idrottsparken (3:5). En vinst, två förluster och två oavgjorda är lagets resultat såhär långt på bortaplan. Men det är ingenting som kommer spela in imorgon, klart att det är skönt att spela på hemmaplan och där är faktiskt Villa obesegrade denna säsong men imorgon när man kliver ut på isen så kommer pulsen slå ganska fort och då tänker man nog inte på något annat än just matchen.

Matchstart är 17:00 i Arena Vänersborg och har du inte bokat din biljett ännu så är det dags att göra det. Klicka på länken nedanför så kommer du till biljettsystemet. Villa har sektion U, som är för oss Villasupporters.

God fortsättning och hoppas vi ses imorgon! 

/Rasmus Abrahamsson

TRYCK HÄR FÖR ATT KÖPA DIN BILJETT..

Dela artikeln