Juniorlaget fortsätter att vinna

En andraplats för juniorlaget efter halva seriespelet – två vinster i helgen

När halva serien är spelad för Villas J20 så hittar man laget på en andraplats i tabellen med 19 inspelade poäng och 58 plusmål. Laget har gång på gång visat upp bra bandy och har bland annat slagit regerande mästarna Sandviken med 4-3 på bortaplan och är det enda laget som plockat poäng mot serieledarna Vetlanda BK.

En helg med 30 mål framåt och 8 bakåt..

I lördags spelade laget mot Nässjö, en match som man styrde från första matchminuten. Efter en kanonstart på matchen och en ledning med 3-0 efter bara tolv minuter så orkade aldrig Nässjö med i bortalagets tempo. Matchen slutade med Villavinst 11-5 och vi ska även notera att William Arvidsson född 1999 gjorde fyra mål.

Igår var det dags att möta bottenlaget Ljusdal BK, en match som skulle visa sig bli en enda stor målfest. Efter en liten trög inledning så kunde Villa rada upp målchanser och vinna med hela 19-3! Philip Florén som var med A-laget när juniorlaget spelade mot Nässjö var målsugen och gjorde sju av de nitton målen.

Matchen blev även en debutmatch för två personer, Joel Broberg född 1999 och målvakten Oliver Sällström född 2000 gjorde båda sin första match för Villas J20. Målvaktsbytet ägde rum i matchminut sjuttio och det blev bara en insläppt boll för Oliver. Joel Broberg gjorde två mål och fyra assist, någonting som han såklart var nöjd med efteråt.

Laget har nu spelat tretton matcher och har nio vinster, en oavgjord och tre förluster. Man ligger på en andraplats i tabellen men har dock spelat några matcher fler än vissa lag. Nästa match blir mot IFK Kungälv nästa söndag på Skarpe Nord, då kan laget ta sin fjärde raka seger och bygga på sin fina målskillnad.

Dela artikeln