Daniel är tillbaka i den blågula dressen!

Daniel gläds åt landslagsuppdraget – Men nu är det full fokus på Villa!

 

Daniel Andersson är åter med i landslaget. När förbundskapten Jonas Classon på måndagen presenterade truppen till dubbellandskamperna mot Ryssland i Småland den 23 och 25 januari fanns ”Danne” åter med.

– Det känns givetvis väldigt kul att vara med i landslaget igen, säger Daniel som har 72 uppdrag i A-landslaget bakom sig hittills.

Daniel har haft en starkt uppåtpekande kurva allt sedan han kom tillbaka efter sin skada tidigt på säsongen. I de senaste matcherna har han varit rent lysande. I vinstmatchen (7-4) mot Tillberga svarade ”Danne” själv för fyra mål. Inte mycket sämre blev målfabrikationen i fredags då IFK Kungälv stod för motståndet. Under första halvlek gjorde Daniel tre mål – varav några riktiga godbitar – och den som allra mest bidrog till den stora vinsten.

– Visst har det känts bra den senaste tiden både för mig och laget. Vi har fått fart på spelet som vi önskar och vet att vi kan.

Även om uttagningen till landslaget kom som ett bevis på att även förbundskaptenen uppskattar ”vår 83:a” är det elitserien som det är fokus på nu. I veckan väntar två riktiga toppmatcher, Bollnäs borta på onsdag och Sandviken hemma på lördag.

– Det är ju sådana här matcher man älskar att spela, säger en glad Daniel Andersson.

 

20-mannatrupp

Den svenska truppen mot Ryssland innehåller två målvakter och 18 utspelare – lite fler än vanligt.

– Nivån är högre i år än ifjol, vi har betydligt fler spelare att välja på. Framförallt är det spelare i förra årets U23-landslag som klivit upp ett par nivåer, säger förbundskapten Jonas Claesson

Edsbyns Joakim Svensk och Simon Jansson är debutanter i truppen.

VM avgörs i år i Ryssland, men först efter SM-finalen i mitten av mars.

 

Dela artikeln