Villas juniormålvakt ska vakta landslagets mål

Villas juniormålvakt Anton Sandsjö är laddad – P19-landslaget väntar

På torsdag samlas det Svenska P19-landslaget i Vetlanda, sexton spelare, tre från Villa Lidöping är kallade för att tillsammans försöka vinna EM-guld. I turneringen finns också Norge, Finland och Ryssland.

 

Första matchen för Sverige blir på fredagsmorgonen då man inleder mot Finland. Vi har pratat med Anton Sandsjö som är en av de två målvakterna som tränarna Sergei In-fa-lin och Håkan Rohlén har tagit med sig. Vi ställde några frågor till Anton:

Hur känns det att bli uttagen till landslaget?

Det känns kul att få dra på sig landslagströjan för första gången, det är något man satte som mål innan säsongen startade och det är skönt att man kan bocka av det.

Vad tror du om era chanser till ett EM-guld?

Jag tror att det kommer bli tufft, Finland och Ryssland har riktigt bra lag men jag tror vi har bra chans att vinna mot alla lag, vi har så pass bra lag.

Vet du något om vem som kommer bli förstamålvakt eller kommer ni att turas om?

Det har vi inte fått reda på ännu men jag skulle tro att vi får rulla runt lite i början, vi ska träna på torsdag så det blir väl den som är formstarkast som får börja och det är så det ska vara.

En annan Villaspelare som också gör landskamper är Christian Älvegran. Vi ställde några frågor till Christian:

Hur känns det att få åka med landslaget till Vetlanda?

Det känns underbart med tanke på att jag inte kom med P17-landslaget förra året, det känns som en liten revansch. Det trodde jag inte innan säsongen.

Hur ser laget ut, har ni bra chans att gå långt?

Vi har ett väldigt spelskickligt och skridskostart lag, det kändes redan på lägret att vi hade bra lagkemi och jag tror att vi har chans att ta oss till finalen där vi kommer att gå för guldet.

Turneringen startar alltså på fredag och avslutas på söndag. Ett gruppspel där alla möter alla och sedan kommer två semifinaler att spelas innan EM-finalen äger rum. Bandypuls kommer att sända finalen live på deras webbsida med matchstart 12:00.

Vi önskar killarna lycka till och hoppas såklart på ett guld till Sverige. 

/Rasmus Abrahamsson

Dela artikeln