Inför helgens matcher

Dubbelhelg väntar för Villa – två oerhört viktiga matcher

Fredag 30/1:

Dags att lämna Lidköping och bege sig söderut mot Småland och Sapa Arena i Vetlanda. Bortamatch mot Vetlanda BK är aldrig någon lätt uppgift och imorgon är det oerhört viktiga poäng som står på spel.

Vetlanda som kommer till matchen med ett tränarbyte efter att Tommy Österberg lämnat klubben den 16 januari. Nu mera är det sportkommittéledamoten Anders Freijd som leder Vetlanda och kommer att göra det även på fredag. Efter att Tommy hade lämnat klubben så har det blivit en vinst och en förlust, seger mot Bollnäs hemma (7:3) och förlust på bortaplan mot Sandviken (5:2).

Nu har det varit uppehåll och det är dags för slutspurten i elitserien 14/15, Vetlanda som ligger på en nionde plats i tabellen jagar självklart en slutspelsplats, man ligger just nu fem poäng bakom Villa Lidköping som ligger på den sista slutspelsplatsen. Fredagens match blir alltså en riktig ”fyrpoängare”.

Villa kommer till matchen med en överkörning senast mot Ljusdal (13:3). Nu har det varit uppehåll och helgens matcher kan bli helt avgörande för seriens slut och kommande slutspel. Matcherna mot Vetlanda brukar alltid bli jämna och målrika och senast när Vetlanda var på besök i Lidköping blev det en rafflande tillställning. Bortalaget från Småland lyckades kvittera till 5-5 i matchens sista sekund efter att Villa tappat en 5-3 ledning.

– Det blir en tuff utmaning på fredag, Vetlanda har fått en liten nystart efter tränarbytet och är såklart på jakt efter oss. Det bli en tuff och kul match, fredagskväll och förhoppningsvis lite folk, säger tränare Johan Sixtensson.

Tidigare möten mellan lagen:

2014. Villa Lidköping – Vetlanda (5:5)
2014. Vetlanda – Villa Lidköping (5:6)
2013. Villa Lidköping – Vetlanda (8:3)
2013. Vetlanda – Villa Lidköping (5:4)
2012. Villa Lidköping – Vetlanda (7:1)

Matchstart 19:00 i Sapa Arena, Vetlanda.

 

Söndag (1/2):

Hemmamatch i Sparbanken Lidköping Arena står på schemat och det är Hammarby som kommer på besök med matchstart 17:00.

Hammarby som hade en liten jobbig period i början av januari med tre raka förluster har nu hittat tillbaka på vinnarspåret igen. Man har nu tre raka vinster efter segrar mot Tillberga, Kungälv och igår besegrade man även Bollnäs med 8-3 på bortaplan. Nu kommer man till Lidköping på jakten mot en topp fyraplacering och efter gårdagens seger så klev man förbi Bollnäs i tabellen och befinner sig just nu på en fjärdeplats.

Sedan drygt två veckor tillbaka så har Hammarby fått tillbaka den nygamle tränaren Magnus Brodén, första riktiga testet för Magnus var mot Bollnäs igår och där blev det alltså seger och nästa uppgift för Stockholmslaget blir Villa Lidköping.

– Det handlar förstås mest om att bygga vidare på det Rosa och laget har gjort tidigare. Nu har vi kunnat gnugga på lite små detaljer i saker som jag har tyckt kan förbättras. Här har vi inte hunnit bli färdiga utan vi får fortsätta att slipa på dem på träning och inte minst i matcherna framöver. Jag känner i alla fall att vi är en god bit på väg, säger Magnus Brodén till Hammarbys hemsida.

Villa Lidköping spelar alltså imorgon mot Vetlanda i kampen vid slutspelssträcket och seger i den matchen skulle betyda ett försprång på sju poäng ner till Vetlanda och en poäng upp till plats nummer sju och sex, Broberg/Söderhamn och IFK Vänersborg. Det skulle troligtvis också göra att laget kan spela mer avslappnat på söndag mot Hammarby.  

David Karlsson har på tjugo matcher gjort fyrtiotvå mål och det är femton stycken ifrån vad han gjorde under grundserien förra säsongen (57 mål på 25 matcher). Vi pratade med ”Davva” och ställde några frågor:

Hur är känslan i laget efter uppehållet?

Det känns som många är väldigt sugna på att dra igång med matcher igen. Så känslan är bra.

Har det varit skönt att få vila lite från matchspel eller vill man helst att det ska rulla på som vanligt?

– Det är lite tudelat i och med att vi haft en del skador och sjukdomar så vi har haft chans att läka under uppehållet samtidigt som vi innan uppehållet fått igång spelet lite. Så det är lite beroende på hur det ser ut i truppen men vi hoppas uppehållet var bra för oss.

Det närmar sig slutet av elitserien 14/15 och snart börjar ett slutspel, hur sugen är man på att få spela slutspel?

– Självklart är man väldigt sugen på slutspel med allt vad det innebär men först ska vi se till att göra fem bra matcher där vi ska vara nöjda med hur vi presterar. Som vi sedan i ett slutspel ska kunna vara med och hota alla lag i liret om medaljerna.

Tidigare möten mellan lagen:

2014. Hammarby – Villa Lidköping (6:2)
2014. Villa Lidköping – Hammarby (4:6)
2013. Hammarby – Villa Lidköping (3:3)
2013. Hammarby – Villa Lidköping (4:6)
2012. Villa Lidköping – Hammarby (4:1)

Som ni ser har det alltid varit tuffa matcher mot laget från huvudstaden. På söndag är det oerhört viktiga poäng som står på spel.

 

Matchstart 17:00 i Sparbanken Lidköping Arena.

 

/Rasmus Abrahamsson

Dela artikeln