Johan Malmquist är klar för ytterligare två år

Nytt tvåårskontrakt för Villa Lidköpings Johan Malmquist

Villa Lidköping förlänger med sin försvarsklippa Johan Malmquist. Det nya kontraktet är på ytterligare två år.

– Det känns givetvis mycket bra. Villa är klubben i mitt hjärta och att vara med ytterligare ett par år är verkligen inspirerande, säger Johan som fyller 32 år om några veckor.

Klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson understryker vikten av att ha så lojala och trogna Villaspelare i truppen.

– Johan är den verklige lagspelaren som alltid ställer upp till hundra procent. Han tycks dessutom bara bli bättre och bättre för varje säsong.

Den nu pågående säsongen är ett bevis på Johans kvalitet. Efter att ha inlett på reservbänken kom han snart in i på backplatsen och har sedan varit en klippa match efter match. Några mål har det också blivit, som nu senast mot Hammarby då han stenhårt klippte in en hörna.

Johan har Villa Lidköping som moderklubb och är uppe i drygt 160 elitseriematcher för klubben. Han har gjort gästspel i IFK Motala och Ale-Surte, men att komma tillbaka till Lidköping och den blåvita tröjan var självklart.

– Det var nog nyttigt med lite miljöombyte, men att få vara med på den resa som föreningen gjort och gör är väldigt inspirerande, säger Johan eller ”Malmen” som han ofta kallas.

Närmast ser han nu fram emot det som ska bli kulmen på säsongen. Efter tre avslutande elitseriematcher väntar slutspel.

– Det har ju varit lite och upp och ner för oss, men inte minst under de båda matcherna förra helgen visade vi vad vi kan. Nu väntar den del av året vi tränat för så länge och det känns både spännande och inspirerande, säger Johan optimistiskt.

Dela artikeln