Edsbyn i kvartsfinal – Det är nu det roliga börjar!

Det blev Edsbyn som valde Villa Lidköping som motståndare i kvartsfinalspelet som drar igång på lördag.
– När det blev som det blev hade vi nog väntat oss Hammarby, men det ska bli kul och spännande att möta Edsbyn. Det är nu det riktigt roliga börjar, säger Mattias Nilsson i tränarstaben strax efter att lagen på övre halvan av serien gjort sina val.

Kvartsfinalerna spelas enligt följande:
Sandviken-Broberg/Söderhamn
Västerås-Bollnäs
Edsbyn-Villa Lidköping
Hammarby-Vänersborg

Sandviken valde dessutom Hammarby på sin halva, vilket betyder att Villa Lidköping inte kan möta Sandviken (eller Vänersborg) förrän i en final…
Villaspelarna och ledarna förberedde sig mentalt redan under hemresan från Kalix på det kommande kvartsfinalspelet.
– Förra säsongen vann vi fem av fem matcher mot Edsbyn. Nu har vi en oavgjord och en förlust. Det betyder att vi går in i mötena mot Edsbyn med bra känsla. Vi vet ju dessutom att vi kommer att spela matcher inomhus under bra förhållanden, säger Mattias Nilsson.
Edsbyn och Villa möttes i kvartsfinal även förra året och då blev det Villavinst i tre raka. Första matchen går nu i Edsbyn på lördag och match två i Sparbanken Lidköping Arena på tisdagen den 17 februari. Sedan gäller följande speldatum i kvarten: 19, 21(hemma) och ev 23 februari.

Stark avslutning
Mattias Nilsson berömmer också laget för insatsen i den sista seriematchen mot Kalix.
– Det är starkt gjort och jag vill framhålla kollektivet. Alla sliter och kämpar och det är starkt inte minst med tanke på den långa resan.
Eftersom flera av de ordinarie förstavalsspelare inte var med var det andra som fick chans till mycket speltid.
– Inte minst de yngre killarna gjorde jättebra ifrån sig, säger Mattias och hyllar Martin Karlsson och Philip Florén som båda spelade mycket och gjorde det bra. Tobias Nyberg fick också chansen och kom med i målprotokollet.
Efter den nattliga flygresan hem från Norrland startar uppladdningen inför lördagen.
– Det känns givetvis bra att ha hela truppen igång, säger Mattias.

Bengt Andersson
 

Dela artikeln