Inför kvartsfinal 2: Villa – Edsbyn

Inför kvartsfinal 2 – Villa plockade hem första set

Imorgon är det dags för den andra kvartsfinalen mot Hälsingelaget Edsbyn. Som ni vet var det Edsbyn som valde Villa Lidköping till sin kvartsfinalserie och första matchen spelades i lördags. En match som Villa styrde från första matchminuten. Med ett lugn i spelet och en defensiv som inte går att klaga på så lyckades man plocka hem det första utav fem set.

– Mycket skön seger, vi fick kriga för det och vi är nöjda med matchen så nu åker vi hem och laddar om, säger David Karlsson efter matchen.

– Det är framför allt vårt starka försvarsspel som bäddar för segern. Inte bara att de agerar bra bakåt utan även är med och bygger upp anfallen är nyckeln till segern, säger Mattias.

Nu kommer Edsbyn till Lidköping för att plocka ikapp sitt underläge. Att Edsbyn kan mycket bättre än vad de visade i lördags är en självklarhet, men om Villa spelar som de gjorde sist så kommer Edsbyn ändå att få det oerhört tufft. Vi får backa bandet ända till den 5 februari 2011 för att hitta Edsbyns senaste vinst mot Villa på bortaplan. Men vi kan räkna med ett revanschsuget Edsbyn som kommer att göra allt i sin makt för att försöka vända på steken i en matchserie som precis har startat. 

– Vi håller oss inte till den matchplanen som vi har bestämt, vi är lite överallt och ingenstans helt enkelt. Villa är ett bra lag och det kommer att bli tuffa matcher, säger Hans Andersson efter matchen.

Villa kommer till matchen med en härlig känsla, att besegra Edsbyn med 1-4 på bortaplan är riktigt starkt och på det sättet man genomför matchen så är det ett positivt formbesked. Nu har man ett kanonläge att skaffa sig en 2-0 ledning och därmed få tre matchbollar för att ta sig till semifinalserien. Med ett enormt stöd från den ”tolfte spelaren” så kommer morgondagens match att bli en häftig tillställning.

Om vi tittar tillbaka på tidigare matcher mellan lagen så brukar det bli målglada matcher. Två offensiva lag som ofta vill gå framåt i banan, samtidigt som man får spela i en arena med mycket folk på läktaren. Allt är alltså upplagt för en riktig bandyfest imorgon, ett Edsbyn på jakt efter sitt tionde SM-guld och ett Villa Lidköping som fortfarande är på jakt efter sitt första. Imorgon kväll vet vi om Villas fördel blir ännu större eller om kvartsfinalserien blir helt öppen.

Det är just nu 2800 biljetter sålda och sittplatsläktaren, restaurangen och logeplan är alla tre fullbokade. Se nu till att boka din biljett och slut upp i arenan för att stötta laget. Biljettförsäljningen sker som vanligt hos våra ombud, ICA Hjertbergs förbutik, Direkten på Stenportsgatan och Turistbyrån i Rådhuset. Det går även alldeles utmärkt att köpa biljett direkt på nätet, klicka bara på länken nedanför. Du kan också köpa din biljett på tredje våning hos oss på Villas kansli.

Klicka här för att komma till biljettförsäljningen..

Vill du ladda upp inför matchen med segern från första kvartsfinalen klicka här..

Varm välkomna till Sparbanken Lidköping Arena imorgon med matchstart 19:00! 

/Rasmus Abrahamsson 

Dela artikeln