Samtliga lag i projekt 16 till A-lag är klara för slutspel

Siktena är inställda på SM-guld för samtliga lagen

Samtidigt som A-lagets slutspel är i full gång så har även juniorlagen tagit sig till slutspel. Alla lagen som är med i projekt 16 till A-lag är klara för slutspel i sina respektive serier. Detta är såklart jätteroligt och ett tecken på en positiv utvecklingskurva.

– Det är riktigt roligt att alla våra lag inom projekt 16 till A-lag är med i slutspelsfasen där allt skall avgöras. Fantastik härlig känsla inom föreningen. Detta tyder verkligen på att vi arbetar på ett klokt sätt med alla våra lag, hela vägen från bandyskolan till A-lag. Men nu skall det avgöras och vi skall vara med och kämpa om de allra ädlaste medaljerna på samtliga lag. Sådana matcher som väntar kommer att vara viktigt för framtiden, säger föreningsutvecklare Viktor Bergkvist.

Villa P16:

Laget ligger på en andraplats i tabellen efter fjorton spelade matcher, bara ett poäng bakom serieledarna Åby/Tjureda. Det återstår nu två matcher mot Tranås innan man kan läsa av vilket av lagen som tar hem seriesegern. Villa P16 är dock redan klara för slutspel och semifinal om två helger, nu återstår bara att se vilka lag som kommer att stå på andra sidan. Slutspelet spelas som ett poolspel där fyra lag i varje semifinalpool spelar om en finalplats, vinnaren i varje pool går alltså till final.

Villa F17:

Laget har redan startat sitt slutspel och sin semifinalserie, första matchen spelades igår (söndag) mot Härnösand i Sparbanken Lidköping Arena. Efter en Villaledning med 3-1 en bit in i andra halvlek såg allt ut att gå vägen för Villas F17. Men när laget drog på sig tre utvisningar inom loppet av tio minuter kunde Härnösand plocka ikapp sitt tvåmålsunderläge och gå upp till 3-3. Det blev även slutresultatet och nu väntar en returmatch i Härnösand på lördag (21 februari) klockan 13:00. En match som nu blir helt avgörande, Härnösand plockade alltså med sig tre bortamål hem och det betyder att lyckas inte Villa att vinna den matchen så måste man göra mer än tre mål för att kunna gå vidare på ett oavgjort resultat.

Villa P18 Elit:

Laget besegrade sent igår kväll Vetlanda på bortaplan med hela 0-15 och säkrade seriesegern i pojkelitserien södra på 26 poäng. Eftersom Villa stod som seriesegrare får man nu möta laget som placerade sig på den fjärde och sista slutspelsplatsen i pojkelitserien norra, Falu BS med start imorgon. Det blir en kvartsfinalserie med borta och hemmamöte enligt ”UEFA-modellen”. Alltså gäller det att inte släppa in för mycket mål på bortaplan för att sedan ha ett bra utgångsläge att avgöra på hemmaplan. Matchserien som startar imorgon i Falun avslutas sedan på hemmaplan lördagen den 21 februari.

Villa J20:

Laget spelar sin sista seriematch på söndag borta mot seriesegrarna Vetlanda BK. Vid seger i den matchen så säkrar man en andraplats och vid förlust eller oavgjort så måste man förlita sig på att Sandviken inte vinner sina resterande matcher. Skulle man hamna på en andraplats i tabellen så får man möta det laget som kommer sjua, blir det en tredjeplats så får man möta tabellsexan.

Vilket lag som man får möta i kvartsfinal är fortfarande helt öppet. Det skiljer bara fyra poäng mellan plats nummer nio och fyra. På söndagskvällen vet vi vilket lag som Villas J20 får möta i den första kvartsfinalmatchen av två. Det är ”UEFA-modellen” även i denna serie. De fyra bästa lagen i serien får starta på bortaplan för att sedan kunna avgöra på hemmaplan. 

Håll utkik på våra sociala medier för att få information om matchtider för samtliga slutspelsmatcher.

 

Dela artikeln