Inför kvartsfinal 3: Edsbyn – Villa

Matchboll för Villa Lidköping – Kvartsfinal 3 väntar

Imorgon är det dags för runda tre i kvartsfinalserien mot Edsbyn. Igår var det hela 4335 personer som fick se Villa utöka sin fina segersvit på hemmaplan mot Edsbyn. Laget har alltså inte förlorat mot Edsbyn på hemmaplan sedan 2011 och efter gårdagens vinst med 6-1 (2-1) i Sparbanken Lidköping Arena så kopplade man verkligen greppet om denna kvartsfinalserie. Nu har man tre matchbollar för att ta sig till semifinal.

– Vi har givetvis bäddat för en trevlig fortsättning, men Edsbyn är ett allt för bra lag för att vi ska ta ut något i förskott. Det gäller att ha full fokus, sade David Borvall efter gårdagens match.

I detta skede när jag sitter och skriver så tränar laget lite lätt innan avfärd mot Bollnäs. Där kommer man att övernatta för att sedan åka vidare imorgon till Edsbyn och Svenska Fönster Arena. Imorgon är det alltså kvartsfinal tre som gäller, Villa åker till Edsbyn med hoppet om att stänga denna kvartsfinal och man har såklart en god känsla i kroppen.

– Vi ska åka upp till Edsbyn och punktera detta nu, det är ingenting annat som gäller, säger en taggad Petter Björling.

Nu ligger pressen på hemmalaget, eftersom man har två raka förluster så måste Edsbyn vinna för att kunna vända denna tillställning, annars är säsongen 14/15 över för Hälsingelaget. Men som sagt är det fortfarande först till tre vinster som gäller och man får inte ta ut något i förskott. Vi kan räkna med ett Edsbyn som kommer att vara extra taggade, på hemmaplan vill man verkligen bevisa för ”Red Farmers” och Edsbynpubliken att man har mer att ge.

– Det är ny match på torsdag, vi vet att vi är bra tränade och starka så jag tror att vi kommer göra en riktigt bra match på torsdag, säger Edsbyns Daniel Jonsson efter gårdagens match.

Frågan är nu om Edsbyn kliver ut på isen imorgon med inställningen ”nu har vi ingenting att förlora” eller ”nu ligger all press på oss”. Går man ut med inställningen att man inte har något att förlora kan detta bli en riktigt häftig match, en svängig match med mycket anfall åt båda håll. Skulle Edsbyn däremot känna en enorm press så kan det bli en ganska avaktande och försiktig tillställning, där hemmalaget absolut inte vill göra några misstag.

Imorgon kväll vet vi om Villa är klara för semifinal eller om det blir en fjärde match i Lidköping på lördag.

/Rasmus Abrahamsson

Vill du följa med supporterklubben till Edsbyn så ska du ta kontakt med Mattias Holmen (0703038282) eller Villas kansli (0510-77 12 09). Klicka här för mer information om resan..
 

Om du inte har någon möjlighet att följa med imorgon så finns det andra sätt att följa matchen på bästa sätt, du hittar dina alternativ nedanför:

 

Klicka här för att se matchen direkt på webben via Staylive.se..

Klicka här för att följa matchen via Villas twitter..

Klicka här för att följa matchen via elitrapport.se..

Klicka här för att följa matchen via NLT.se..

 

Matchstart klockan 19:00 i Svenska Fönster Arena, Edsbyn.

 

 

Dela artikeln