Oavgjort i den första kvartsfinalen för juniorlaget

Juniorlaget tappade en tremålsledning – oavgjort inför returen

Igår kväll spelade Villa J20 sin första kvartsfinal mot IFK Vänersborg på bortaplan. Man märkte från den första matchminuten att Vänersborgs taktik var att pressa högt på Villa Lidköping, en taktik som inte fungerade i första halvlek då Villa spelade smart och krigade bra i defensiven. Villa lyckades göra det första, andra och även det tredje målet genom två mål från Philip Florén och ett från Martin Karlsson. Man gick in i halvtid med en bra känsla och en ledning med 0-3.

I andra halvlek hade Vänersborg bestämt sig för att gå ännu högre och det var en enorm press som laget satte på bortalaget. Med sex utvisningar i andra halvlek så fick man lägga all koncentration på att försvara sig, något som blev för tufft. Vänersborg plockade ikapp sitt underläge och kunde kvittera i matchminut 87.

Man har nu alltså fyra bortamål och kan gå vidare på ett oavgjort resultat om inte Vänersborg gör mer än tre mål, vid vinst är man givetvis klara för semifinal. Returen är på måndag i Sparbanken Lidköping Arena klockan 19:15. Hoppas ni kommer och stöttar laget (Fri entré).

Klicka här för att kommma till matchens Facebookevenemang.. 

 

Dela artikeln