nyheter default

Villa P16 förlorade den avgörande semifinalen

Villa P16 öppnade starkt men räckte inte hela vägen – Bollnäs till final                      

Säsongen är tyvärr över för Villas P16 som förlorade den sista och avgörande matchen mot Bollnäs med 6-4. 

Efter en bra start på poolspelet med två raka vinster, 4-1 mot Karlstad Bandy och 7-1 mot IFK Vänersborg så räckte man tyvärr inte till i den sista matchen. Det var Bollnäs som tog ledningen redan efter drygt en minut genom Philip Flodstam men fem minuter senare var det kvitterat genom William Arvidsson som blev tremålsskytt i matchen. Men innan halvtidsvilan så var det Bollnäs som hade tagit kommandot igen, 4-2 stod det när domare Peter Sundberg blåste av för halvtid.

Villa Lidköping kom lite närmare Bollnäs när man reducerade till 4-3 tidigt i andra halvlek, även denna gång genom William Arvidsson. Bollnäs kunde dock utöka sin leding till 5-3 genom Anton Nilimaa och plötsligt så var uppförsbacken ännu lite brantare. Man skapade dock spänning i matchen när William Arvidsson satte 5-4 på straff i matchminut 38 men när laget drog på sig två utvisningar inom loppet av två minuter så passade Bollnäs på att stänga matchen, 6-4. Villa Lidköping hade ganska många fina lägen att göra fler mål på men lyckades tyvärr inte hela vägen idag.  

Vi får alltså gratulera Bollnäs till SM-finalplatsen och berömma Villas P16 för en riktigt bra säsong med stora kliv i rätt riktning. 

Dela artikeln