Agnes och Jenny är bäst i världen!

Villaduo är världsmästare – F17 landslaget tog VM-guld i USA

När Sveriges förbundskapten Annika Lundberg tog ut sitt landslag i början av januari så var det två tjejer från Villa Lidköping som stod med i truppen, nu är tjejerna bäst i världen!

Agnes Ögren och Jenny Karlsson som spelar i Villas F17 har under veckan varit på landslagsuppdrag i Minneapolis, USA. I fredags stod det klart att tjejerna och laget vunnit VM-guld efter vinst i finalen mot Ryssland med 5-0.

Turneringen började på samma sätt som den slutade, mot Ryssland. Men den första matchen mot Ryssland blev lite tuffare än den sista, en förlust med 5-4 efter att Ryssland avgjort på övertid.

– Det är mycket nerver och spänningar i en VM-premiär. Vi blev bättre och bättre, men gör lite för många individuella misstag. Vi har mycket mer att ge och vi kommer att ladda om, säger Kicki Sigfridsson, biträndande förbundskapten efter premiärmatchen.

Laget laddade om och blev sedan obesegrade turneringen igenom, två raka vinster i gruppspelet, 12-2 mot Finland och 6-0 mot USA. Det blev också USA som stod för motståndet i semifinalen och där hade Sverige inga problem att ta sig till VM-final, 8-0 mot USA och man stod klara för final mot Ryssland. En match som Agnes Ögren hittade nätet två gånger varav ett mål på passning från Jenny Karlsson.

– Jag tycker att vi hade matchen under kontroll och visste vad vi skulle göra. Det var en skön seger, säger Sveriges lagkapten Matilda Plan efter semifinalen.

Finalen som väntades bli en riktig rysare blev en kort tillställning, man tog ledningen med 1-0 på straff ganska tidigt och i början på andra halvlek lyckades man göra tre snabba mål och tillslut vinna matchen med 5-0.

– I paus bestämde vi att vi skulle fortsätta jobba och visste att bollarna skulle börja trilla in. Vi har hög spetskompetens på alla positioner. Det här ett riktigt kanonlag, så det var enkelt att coacha idag, säger Sveriges förbundskapten Annika Lundberg efter guldmatchen.

Vi vill såklart gratulera det svenska F17-landslaget och ett extra grattis till Villaspelarna Agnes Ögren och Jenny Karlsson som vänder hem till Lidköping som nyblivna världsmästare. 

Dela artikeln