Juniorlaget klart för semifinal!

Juniorlaget är klart för semifinal – vinst mot Vänersborg i kvartsfinalen

Igår kväll stod det klart att Villa J20 tagit sig vidare till semifinal efter att man slagit ut IFK Vänersborg med totalt 8-6 i två matcher.

Första kvartsfinalen spelades i Arena Vänersborg förra veckan, den matchen slutade oavgjort efter att Villa Lidköping tappat en ledning med 0-3 till 4-4. En match som Villa öppnade bäst och skapade många bra målchanser, istället för att punktera matchen i första halvlek så släppte man in Vänersborg i matchen efter att man släppt in ett reduceringsmål tidigt i andra halvlek. Med sextio utvisningsminuter i andra halvlek så blev det för tufft att förvalta sin ledning, hemmalaget plockade ikapp och kvitterade med tre minuter kvar att spela. Matchen slutade alltså 4-4.

Igår kväll klockan 19:15 startade kvartsfinal 2 och matchserien var helt öppen i och med resultatet i den första matchen. Segraren skulle vara klar för semifinal men Villa kunde även spela lite på resultat eftersom så länge man inte släppte mer än tre mål så skulle det räcka med oavgjort.

Det var Villa Lidköping som öppnade matchen bäst, Vänersborg gick som väntat upp och tryckte men hemmalaget hade en bra matchplan och lyckades ta sig förbi Vänersborgs press ett antal gånger och tog även ledningen efter redan sex minuter genom Philip Florén.

Det blev sedan en period i matchen där Villa radade upp målchans efter målchans men lyckades inte få in bollen bakom en storspelande Kalle Jönsson. Man missade bland annat en straff i matchminut sexton och det var nästan en symbol på hur matchen såg ut, brända målchanser.

– Ja, vi hade väldigt mycket chanser. Men målvakten kom ut och gjorde sig stor och det var svårt att veta vad man skulle göra då, säger Philip Florén efter matchen.

Det dröjde till minut trettiosju innan nästa mål kom, ett bolltapp från Villa på egen planhalv resulterade i kontring och ett kanonskott i nättaken från Adam Löf betydde 1-1. Men kort där efter var ännu en målchans framme för Villa Lidköping och denna gång gjorde William Arvidsson allting rätt, 2-1 på passning från Philip Florén. 2-1 blev även halvtidresultatet.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek, skapar mycket lägen och tar oss förbi deras press, vi gör det mest rätt men vi lyckades inte sätta våra målchanser, säger tränare Christer Andersson i pausvilan.  

Andra halvlek börjar lite likt den i Vänersborg, bortalaget skapar sig ett frislag som man sätter igång snabbt på en spelare i fart och det var kvitterat till 2-2, mål genom Anton Heinulf. Det blev sedan en match som Vänersborg var tvungna att gå framåt för att ta ledningen eftersom Villa var vidare på det oavgjorda resultatet. När sedan hemmalaget gjorde 3-2 på en hörna genom Philip Florén blev det ännu mer stressigt i bortalaget. Villa skapade många lägen att punktera matchen mycket tidigare men i den andra övertidsminuten kom det riktiga avgörandet. På utkast från Anton Sandsjö så blev Jerker Ortman fri, rundade målvakten och satte 4-2, ett mål som garanterat betydde semifinal.

Det blev en spännande match, en match som borde varit punkterad redan efter 45 minuter om man ser till målchanser. Men det är Villa Lidköping som tar sig vidare helt rättvist och nu väntar Sandviken i semifinal med start klockan 19:15 i Sparbanken Lidköping Arena på torsdag.

– Det känns fantastiskt bra att veta att vi är topp fyra i landet. Det ska bli mycket spännande att möta Sandvikens AIK och målet är givetvis att gå till final på Tele2. Vi gjorde en bra insats mot Vänersborg, men hade lite svårt att utnyttja alla chanser. Därför blev det onödigt spännande långt in i matchen.

Det var 307 personer som såg juniorlaget ta sig till semifinal igår (måndag), nu hoppas vi på ännu fler! Välkomna till Sparbanken Lidköping arena på torsdag (fri entré).

Dela artikeln