Villa Lidköping i SM-final! J20-laget klart för Tele 2 Arena!

Det blir finalrepresentation för Villa Lidköping på Tele 2 Arena! J 20-laget klarade Sandvikens AIK i semifinalserien. Efter 6-2 hemma i Lidköping i förra veckan blev det 5-5 (2-3)i returen på måndagskvällen. Därmed är Villakillarna klara för final och för motståndet på fredag eftermiddag står Vetlanda som slog ut Edsbyn i sin semifinal.
– Det här fantastiskt skönt. Helt underbart, summerade ledaren Daniel Behlander samtidigt som segersången hördes mycket ljudligt i omklädningsrummet.
Att slå ett så starkt lag som Sandviken är givetvis extra skönt för spelarna och ledarna i detta J 20-lag. Att nu få spela SM-final är hur stort som helst!

Bra start på matchen
Matchen i Göransson Arena började på bästa tänkbara sätt för Villa. William Arvidsson satte 1-0 redan i tredje matchminuten efter passning från Philip Florén. SAIK kvitterade, men Philip Florén återgav Villa ledning genom att slå in en straff och då var inte ens sju minuter spelade.
Hemmalaget kom dock igen och både kvitterade och tog ledningen innan paus. Det blev även 4-2 till Sandviken en bit in på andra halvlek och då blev det ju lite nervöst. Villa hade visserligen fyra mål att gå på, men i bandy kan det ju som bekant gå fort…
– När det är målskillnad som avgör i två matcher är det förstås lite särskilt speciellt. Vi har dock hela tiden stabila och framför allt vågade killarna att satsa framåt, berömmer Daniel Behlander.
Philip Floréns mål efter hörna var förstås betydelsefull, men SAIK gjorde 5-3 och hade åter en tvåmålsledning. Det här var dock Villas och Philip Floréns kväll. Philip reducerade till 5-4 efter passning från William Arvidsson. Det återstod ändå mer än 20 minuter. En missad Villastraff betydde inte så mycket och när matchklockad stod på 86 gjorde Philip Florén åter mål – denna gång assisterad av Martin Karlsson. 5-5 och jublet visste inga gränser hos Villas 20-årslag!

Antons avgörande räddningar
Insatserna i kvarts- och semifinalerna har framför allt varit frukten av stabila laginsatser. Avgörandet till segern i semifinalen var det fina matchen mot Sandviken hemma som gav en ledning på fyra mål.
Även i returen var Anton Sandsjö mycket bra och han gjorde några riktigt avgörande insatser. Anton och Philip får de stora rubrikerna, men som nämnts ska alla ha högsta tänkbara betyg. Nu är det bara att ladda om till på fredag med matchstart kl 16.30.

Vetlanda favorit
Vetlanda kommer nog att bära favoritskapet i SM-finalen på fredag, men senast lagen möttes i serien blev det oavgjort.
– Det gör inte så mycket att Vetlanda får vara de flesta tipsen. Det här gänget kan åstadkomma vad som helst, säger Daniel Behlander som kanske kunde tänkt sig att stanna kvar ytterligare någon dag i Sandviken för att fira…

Bengt Andersson
 

Målskyttar

0-1 William Arvidsson (Jerker Ortman) 2
1-1 Albin Arisiniemi 4
1-2 Philip Florén, straff 6
2-2 Rasmus Linder (Jesper Larsson) 12
3-2 Joel Engström (Rasmus Linder) 33
——halvtid——
4-2 Fritjof Hagberg (Hannes Edlund) 49
4-3 Philp Florén 55
5-3 Rasmus Linder 58
5-4 Philip Florén (William Arvidsson) 67
5-5 Philip Florén (Martin Karlsson) 86
 

Hörnor
Sandviken: 15
Villa Lidköping: 7

Utvisningar
Sandviken: 3×10
Villa Lidköping: 0

Publik: 112

Domare: Christoffer Aidesjö, Hans Hellgren, Kenneth Kristiansson.
 

Villas laguppställning

3 Jerker Ortman
5 Christian Älvegran
9 Niklas Holopainen
10 Ludwig Johansson
11 William Arvidsson
12 Rasmus Abrahamsson
14 Alex Adeheimer
21 Philip Floren
24 Joel Broberg
28 Simon Främgård
44 Felix Storm
71 Elias Gillgren
75 Markus Enander
89 Anton Sandsjö (mv)
92 Martin Karlsson
93 Anton Johansson (MV)

Dela artikeln