Martin Johansson förlänger och Anton Sandsjö har skrivit ett kontrakt med klubben

Nya kontrakt i Villa Lidköping – Martin förlänger och Anton skriver på med A-truppen

Villa Lidköpings lagkapten Martin Johansson har skrivit ett nytt treårskontrakt. Samtidigt har föreningen och unge målvakten Anton Sandsjö kommit överens med ett kontrakt över två år.

– Det är ytterligare ett par viktiga pusselbitar som vi lägger för framtiden, kommenterar klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

Martin Johansson, som blir 28 år i sommar, kom till Villa inför säsongen 2008-09 från moderklubben Otterbäcken där han varit med och tagit junior-SM-guld.

Martin har utvecklats till en försvarsklippa som bland gett honom plats i svenska landslaget några gånger.

Martin känner sig mycket nöjd över att nu ha tecknat ett långt kontrakt.

– Det här vad det jag ville. Vi har byggt hus här i Lidköping och det är här vi vill vara. Någon annan klubb än Villa Lidköping har egentligen aldrig varit aktuell.

Jonas Johansson påpekar också att den här signaturen på kontraktet är viktig för föreningens fortsatta lagbygge.

– Martin betyder mycket i vårt försvarsarbete. Han har höga ambitioner och finns med i landslagsdiskussioner. Att Martin kommer från bygden känns givetvis också bra, säger klubbchefen.

 

Spännande framtid

Martin Johansson ser redan fram emot nästa säsong. Att truppen förstärks med Jesper Thimfors och Johan Esplund, som också har sina rötter i Otterbäcken, och Magnus Muhrén på ledarsidan betyder mycket.

– Jag ser fram emot försäsongsträningen och att vi snart går in i ett nytt spännande skede i föreningens historia, säger Martin.

 

Anton lånas ut

Anton Sandsjö är en stor målvaktstalang som den gångna säsongen tog EM-guld med 19-årslandslaget och blev utsedd till turneringens bäste målvakt. Han spelade också SM-final för 19-åringar med sitt Villa Lidköping och har dessutom deltagit med Lidköpings AIK i allsvenskan.

– Det har varit en magisk säsong, säger Anton själv.

”Sparris” Johansson säger också att Anton tagit enorma kliv.

– Vi vet att han har stor framtidspotential.

Anton och Villa har nu skrivit ett tvåårskontrakt. Avsikten är att han ska utlånas till Laik under hela nästa säsong.

– Vi för en positivt dialog med Laik och tror att detta är bästa lösningen för alla parter, säger klubbchefen.

Anton är mycket nöjd framtidsplanerna och att kontraktet är underskrivet.

– Det känns helrätt. Nu får jag chans att spela seniorbandy och möjlighet att utvecklas vidare. Att tillhöra Villa Lidköping känns också fantastiskt när det nu är så mycket spännande på gång, säger Anton som fyller 19 i juli.

Dela artikeln