nyheter default

Mattias och "Figge" fortsätter i Villa Lidköping

Villas ledarstab spikad – ”ikonerna” Mattias och ”Figge” fortsätter

Nu är även staben kring Villa Lidköpings A-trupp klar. Mattias Nilsson fortsätter som assisterande tränare och Fredrik ”Figge” Andersson som målvaktstränare. Båda har skrivit nya ettårskontrakt.

– Det är glädjande att dessa trotjänare och ”Villaikoner” fortsätter som ledare, säger klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

Johan Sixtensson fortsätter som bekant som huvudansvarig och Magnus Muhrén får rollen som ”players manager.”

Spelar- och ledarveteran

Mattias Nilsson gjorde inte mindre än 330 elit- och slutspelsmatcher i Villatröjan innan den aktiva bandykarriären var över. Under säsongen som ledde fram till SM-finalen 2012 kom Mattias in som ett stöd för tränarteamet och har sedan dess fortsatt att assistera.

– Mattias sprider energi i gruppen och är en viktig kugge kring laget, säger ”Sparris”.

Nu ser Mattias fram emot att vara med och ta nya tag.

– Det tog lite tid att få distans till den gångna säsongen, men nu ha alla bitar fallit plats. Suget och engagemanget finns absolut kvar och det ska bli kul att vara med på den spännande satsning föreningen gör.

Målvaktstrotjänare

Fredrik ”Figge” Andersson står i statistiken på inte mindre än 353 elitmatcher i Villatröjan. Efter den aktiva tiden har han fortsatt att ägna sig åt att vara tränare för målvakter.

– Det är kul att få vara på den här spännande resan, säger Fredrik och tycker att det ser mycket bra ut på målvaktssidan i Villa Lidköping.

– Jesper Thimfors är ett bra tillskott och med en skadefri Jon Karlsson kommer vi att ha en stark besättning. Dessutom har ju junioren Anton Sandsjö nytt kontrakt och han kommer att vara med på en del A-lagsträningar. Det är ambitiösa killar som hela tiden vill utvecklas och det känns mycket inspirerande.

– ”Figge” är en engagerad och duktig ledare som med sitt goda humör sprider mycket glädje, säger klubbchefen i en kommentar.

Dela artikeln