Slutspurt av försäsongen 15/16!

Sammanfattning av försäsongen 15/16 – Höga toppar och djupa dalar.

Försäsongen börjar lida mot sitt slut och en uppgift kvar att bocka av innan seriespelet startar. På fredag är det genrep mot IFK Kungälv i Sparbanken Lidköping Arena och det blir den sista matchen innan premiären borta mot Sirius den 23 oktober.

Om vi ska sammanfatta försäsongen så har den varit väldigt upp och ned. Stundtals har man visat prov på riktigt bra bandy. Laget hade en bra helg i Uppsala för fyra helger sedan, två segrar (Hammarby 5-1), (Sirius 4-2) och en oavgjord (Västerås 4-4).

– Vi fick svar på en del saker som vi ville ha svar på. De tre matcherna var av olika typ, men vi hanterade motståndet bra. Sedan har vi förstås mer att slipa på, men det var ett utan tvekan ett steg i rätt riktigt, så summerade Mattias Nilsson helgen i Uppsala.

Efter helgen i Uppsala och fram tills nu har man hunnit med att spela Svenska Cupen i Lidköping och World Cup i Sandviken. Två turneringar som laget tyvärr inte avancerade från gruppspelet.

– Vi jobbar med rätt nya saker och det sitter inte riktigt än. Turneringarna som vi spelat har varit 2×30 minuter vilket gör att det är ganska små marginaler, defensivt har det varit bra men vi skapar självklart alldeles för lite framåt, så det är något vi jobbar stenhårt med för att bli bättre på framöver, säger Magnus Muhrén.

Som Magnus säger så har Villa Lidköping visat prov på en bra defensiv såhär långt, med totalt sju insläppta mål under World Cup som måste ses som en godkänd siffra. Dock vet vi alla att Villa Lidköping besitter mycket mer kvalité i offensiven än vad man visat och när det släpper tillsammans med en bra defensiv så är laget riktigt svårslaget.

– Defensiven är grunden till allt och där har vi en bra grund att stå på, dock kräver vi mycket mer av vårt offensiva spel än vad vi har kunnat leverera hittills men i slutändan så gäller det att se till så att vi är väl förberedda när guldmedaljen ska delas ut i slutet av mars, säger Magnus.

Som ni säkert redan vet så håller laget på att spela in lite nytt och det kräver självklart tålamod, Magnus menar också på att bara om man kan hålla i och visa tålamod så kommer det att bära frukt längre fram.

– Vi håller på att spela in något nytt här i Villa och ibland flyter det på och ibland är det lite motigt men på sikt kommer detta bli jättebra, säger Johan Esplund.

Laget jobbar stenhårt varje dag och varje träning med sin spelidé, som ni märker så är både spelare och ledare väldigt eniga och jobbar mot samma mål. Det krävs tid och det kommer att bli viktigt med ett ”genrep” och en 2×45-minuters match på fredag. Då får man mer tid att känna på spelet och slipper en tuff tidspress.

– De tuffa matcherna när det verkligen gällde i World Cup så var det lite för stressigt under 2×30 minuter och vi fick inte riktigt till det, men spelet finns där och det kommer bli bättre, avslutar Magnus.

Här hittar du resultat och matchreferat till samtliga försäsongsmatcher under säsong 2015/16 >>

Som sagt, försäsongen 2015/16 lider mot sitt slut och ett sista genrep kvarstår inför elitserien. På fredag (16 oktober) kommer före detta Villatränaren Ari Holopainen på besök tillsammans med sitt IFK Kungälv, matchstart 19.30.

Kungälvs försäsong har som Villa Lidköpings inte varit som man önskat resultatmässigt.

– Resultatmässigt har det inte varit så bra som vi önskat. Det finns någon form av tradition att vi inte gör bra resultat under försäsongen, vi har spelat runt på väldigt mycket folk och haft lite för långt mellan matcherna mot bra motstånd för att kunna prestera jämnt och göra bra resultat. Men resultaten under försäsongen spelar mindre roll, det är när serien börjar det räknas så nu är det bara att köra på fram tills allvaret startar, säger Ari Holopainen till Kungälvs hemsida.

Alltid härligt med bandymatcher och speciellt en fredag. Förhoppningsvis kommer det mycket folk och publiken bjuds på en härlig bandymatch. Man kan även se det som ett ”genrep” inför annandagsderbyt som i år spelas mot just IFK Kungälv i Sparbanken Lidköping Arena.  

Senaste fem inbördes möten:

2015-09-11. Villa Lidköping – Kungälv (10-1) matchereferat>>
2015-09-01.  Villa Lidköping – Kungälv (10:2) 

2014-12-03. Kungälv – Villa Lidköping (3:2)
2013-02-14. Villa Lidköping – Kungälv (8:3)
2013-11-27. Kungälv – Villa Lidköping (3:3)

Alltså två dagar kvar till genrepet mot IFK Kungälv, nio dagar till elitseriepremiären i Uppsala mot Sirius och sexton dagar till hemmapremiären mot Västerås SK. Det ska bli riktigt härligt med en ny säsong och man blir inte mindre sugen när vi tillsammans mer er har klivit över den magiska gränsen på över 2000 sålda årskort. Vi ses i vinter, tänk på att den ”tolfte spelaren” är minst lika viktig.

Villarestaurangen är tyvärr inte öppen under kvällen men det går utmärkt att vända sig till vår kiosk bakom ståplatsläktaren. 

/Rasmus Abrahamsson 

Dela artikeln