Johan Esplund: Det kommer att bli en rolig bandy där två spelande lag bjuder upp till en publikvänlig bandy.

Västerås SK blir en värdemätare för Villa Lidköping. 

Nu på fredag är det dags för Villa Lidköping att bekänna färg, när Västerås SK besöker Lidköping och Sparbanken Lidköping Arena.

Ett av Villas nyförvärv den här säsongen är ”nygamle” Johan Esplund. Johan lämnade förra säsongen Västerås efter att ha blivit svensk mästare med VSK.

Hur känns det att möta sina gamla lagkamrater, som du dessutom blev Svensk mästare med, Johan Esplund?

– Jag tänker inte så mycket på det, men det är klart att vissa känslor dyker upp. Det kommer att bli en rolig bandy där två spelande lag bjuder upp till en publikvänlig bandy, säger Johan.

Johan Esplund har svårt att nämna några speciella spelare i Västerås som Villa måste se upp med. Han säger att Västerås SK är en lagmaskin, som tillsammans med Villa är ett par av de mest anfallsbenägna lagen i elitserien.

–  Men det är klart att Jonas Nilsson, Micke Olsson och Ted Bergström måste man hålla ett extra öga på, säger han.

Men hur tänker egentligen Västerås ledning och spelare när de på fredag styr kosan mot Lidköping för att möta ett taggat Villa, som dessutom tagit över Johan Esplund efter förra årets succé. Johan borde ju veta.

– Jag tror att jag vet hur de resonerar innan matchen, säger Johan, utan att avslöja något mer.

– Vi är ett par av elitseriens bästa lag just nu som möts och för oss i Villa blir det en värdemätare. Vi är ordentligt taggade och har sagt till varandra att i Lidköping ska inga bortalag ta några poäng, säger Johan Esplund.

Villa har under sommaren och hösten nött ett spel, där alla spelare ska delta ordentligt i spelet och där varje spelare i nästan alla situationer ska veta var medspelarna finns. En organisation på isen som Magnus Muhrén hjälpt till att implementera.

– Nu ska vi se om det funkar. Detta blir en rejäl värdemätare, poängterar han ytterligare.

Publiken då? Vad betyder den för dig och dina lagkompisar på isen?

– Publiken är en extra spelare, så den betyder oerhört mycket. Jag tror det blir många nu på fredag och hoppas att publiken fortsätter att komma för att se oss, säger Johan Esplund.

Nu på fredag smäller det alltså. Svenska mästarna från Västerås kommer på besök för att möta ett heltaggat Villa, som nu kanske får en kvittens på vad sommarens och höstens träning gett för resultat.

 


 

 

Dela artikeln