INFÖR: Broberg/Söderhamn – Villa Lidköping.

Tuff match i Söderhamn ikväll – Broberg på Hällåsen.

I detta skede är Villa Lidköpings A-trupp på väg till Söderhamn för omgång tre i elitserien 2015/16. En match som genom åren alltid varit tuff.

Spekulationerna har gått i veckan om det verkligen skulle bli match ikväll på Hällåsen men igår kväll fick vi äntligen beskedet att vaktmästarna i Söderhamn har fått upp isen.

Villa Lidköping kommer till matchen med två segrar. Vinst mot Sirius i seriepremiären (1-4) och en övertygande seger senast mot regerande svenska mästarna Västerås (9-3). En match som självklart har spritt en enorm energi i laget.

Broberg/Söderhamn har däremot fått träna på utan matchande inför sin hemmapremiär ikväll. I seriepremiären blev det förlust mot Vetlanda och lagets andra match mot Hammarby blev inställd på grund av is-bristen i huvudstaden, en is-brist som även Broberg har haft fram tills igår kväll.

– Vi har hunnit träna på stor is torsdag och fredag, sedan har vi kört på rinken under helgen. Allt för att spara på den is som finns, säger Jonas Engström till Brobergs hemsida.

Villa Lidköping tränade som vanligt i måndags och en lätt träning igår (tisdag). Det har varit bra fart på träningarna och det är ett laddat Villa som åker till Söderhamn.

– Vi har kört lite återhämtning i helgen och tränat på i måndags och tisdags. Det gäller att flytta fokus från fredagens match till ikväll nu, ny motståndare och nya förutsättningar, säger Martin Andreasson.

Som sagt är det nya förutsättningar, utomhusmatch mot Broberg på Hällåsen är aldrig en enkel uppgift. Det kommer att krävas riktigt hårt jobb och rätt inställning för att slå Broberg på bortaplan.

– Jag har inte haft någon lätt match där uppe någon gång, men vi är förberedda på att det kommer bli en tuff match, avslutar Martin.

Matcher inbördes mot Broberg/Söderhamn på bortaplan sedan 2007/08:

2014/15: Broberg–Villa 5–3
2013/14: Broberg–Villa 4–2
2012/13: Broberg–Villa 6–7
2011/12: Broberg–Villa 7–4 (kvartsfinal)
2011/12: Broberg–Villa 6–1 (kvartsfinal)
2011/12: Broberg–Villa 3–6
2010/11: Broberg–Villa 4–5
2009/10: Broberg–Villa 8–3
2008/09: Broberg–Villa 4–3
2007/08: Broberg–Villa 8–5

Som ni ser ovanför så var det tre säsonger sedan Villa Lidköping slog Broberg på bortaplan, vi alla minns väl den snömatchen? SE HÖJDPUNKTER FRÅN DEN MATCHEN HÄR >>>. Det har blivit tre segrar och sju förluster under de 10 senaste matcherna på bortaplan.

Truppen som åker upp till Söderhamn är densamma som sist mot Västerås SK.

Jesper Thimfors (mv)
Anton Sandsjö (rmv).
Lars Fall
Martin Andreasson
Martin Johansson
Tobias Backman
Petter Björling
Martin Karlsson
Jesper Eriksson
Daniel Andersson
David Karlsson
Johan Esplund
Tim Persson
Ludvig Johanson
Mattias Johansson
Johan Malmquist

Kvällens match sänds på webben via Bandypuls för 89kr med sändningsstart 18.50.
Klicka vidare till webbsändningen här >>>
Klicka vidare till elitrapport här >>> (UPPDATERING AV ELITRAPPORTS HEMSIDA, BERKÄNAS VARA KLAR 17.00).

GLÖM INTE ATT REGISTRERA ETT LAG TILL GULDFEMMAN INNAN MATCHSTART.
Mer information här >>>

 

/Rasmus Abrahamsson. 

 


 

Dela artikeln