INFÖR: Villa Lidköping BK – Tillberga Bandy (TEXT+TV).

Dags att kliva in i omgång åtta – Tillberga på besök.

Imorgon kommer Tillberga på besök till Lidköping och Sparbanken Lidköping Arena. Det är alltså dags för säsongens fjärde hemmamatch och det blir starten på en vecka med tre matcher på sju dagar. Tillberga imorgon (onsdag), Hammarby hemma på fredag och sedan en tuff bortamatch mot ett hemmastarkt Vetlanda på tisdag.

Fokus på morgondagens match, en match som väntas locka runt 3000 åskådare när Tillberga från Västerås kommer på besök.

Tillberga har blandat och gett såhär i början av elitserien, två vinster och sex förluster. En av vinsterna var mot Sandviken med 7-6 på hemmaplan i början av november, ett resultat som inte många såg komma. Den andra segern kom mot Gripen/Trollhättan (8-5). 

– Sett till det motstånd vi haft i inledningen är det godkänd poängskörd även om vi känner att vi hade god möjlighet till poäng mot såväl Bollnäs som Vänersborg, säger Tillbergas klubbchef Tobias ”Zocke” Johnsson och fortsätter.

– Imorgon blir det viktigt att våga spela och utmana. Om man bara ligger på försvar är Villa tunga. De måste få svettas lite i det defensiva arbetet också. Finns goda möjligheter till en bra match mellan två spelande lag.

Tillberga kommer till matchen efter ett tufft spelschema med tre matcher inom sex dagar, Vetlanda borta (9-4), Hammarby hemma (2-8) och senast regerande mästaren Västerås (5-2). Vi hittar just nu Tillberga på en tolfte plats i tabellen.

Villa Lidköping då?

Laget som åkte på sin första förlust i den sjätte omgången mot Edsbyn hemma (1-3) har nu hittat tillbaka på rätt spår och i fredags besegrade man Sandviken på bortaplan med 2-6 (2-3).

TV: Se höjdpunkterna från Sandviken – Villa Lidköping här.

– Andra halvlek i fredags var en taktiskt en fullträff. Det kändes till och med bättre än vid storsegern mot Västerås, summerade Mattias Nilsson efter slutsignalen.

Nu har man släppt fredagens match och fokuserar fullt ut på morgondagens uppgift. Tillberga i Sparbanken Lidköping Arena brukar bjuda på målfester. Det är två spelande lag som vill bjuda publiken på bra bandy och denna säsong så känns Tillberga vassare än på länge.
 


De senaste inbördes i Lidköping ser ut såhär:

2014 – 11 – 14: Villa Lidköping – Tillberga (15-3).                      
2012 – 01 – 12: Villa Lidköping – Tillberga (8-3).
2011 – 09 – 02: Villa Lidköping – Tillberga (8-7).

 


TV: Vi träffade Jesper Thimfors och Mattias Johansson innan dagens träning.

För fler klipp klicka in på Bandyplay >>>


Tänk på att morgondagens match startar redan klockan 18.00. Passa på att köpa din biljett redan nu på webben eller via våra ombud som är Turistbyrån eller Direkten. Det går förstås bra att köpa din biljett på plats vid biljettluckan, portarna öppnar klockan 16.00.

BILJETTKÖP: Klicka här för att köpa din biljett på webben. 

Är du inte på plats imorgon så följer du matchen via:

TV: Se matchen direkt på webben via Bandyplay. 

TWITTER: Följ vår liveuppdatering via vlbklive. 

BANDYRAPPORT: Följ matchen via Elitrapport (Bandyrapport).
 

Villa Lidköping hälsar alla varmt välkomna imorgon och tillsammans ska vi plocka två viktiga poäng. 

 


/Rasmus Abrahamsson. 

Dela artikeln