U9: "I den här åldern fokuserar vi mycket på skridskoåkning"

Mycket skridsko på schemat för 75 pojkar i U9-laget!

I vår presentation av Villas ungdomslag har turen kommit till U9, pojkar födda 2007-2008, alltså åtta och nio år gamla. Lagansvarig för de cirka 75 pojkar som finns i gruppen är Robert Svensson. Han tränar smågrabbarna två gånger i veckan tillsammans med 15 andra ledare. Onsdag kväll och söndag morgon är det full fart på skridskorna för de många bandyglada grabbarna.

– I den här åldern fokuserar vi mycket på skridskoåkning. Det är kul och utvecklande och en självklarhet för att kunna komma vidare med spelet, säger Robert Svensson.

Men givetvis är det mycket annat som händer under träningarna. Att hantera klubba och boll samt att lära sig passa och dribbla är andra färdigheter som pojkarna ägnar sig åt.
Något seriespel förekommer inte vid den här åldern men vid sex tillfällen under en säsong blir det poolspel där sju-åtta lag träffas och spelar flera matcher mot varandra. Det kan bli många matcher mellan Villalagen eftersom de 75 pojkarna är uppdelade i hela sju interna lag.

– Det är fascinerande att se hur mycket barnen utvecklas i den här åldern. Under en säsong kan man se hur stora framsteg de gör, säger Robert Svensson.

Lätt få ledare
Att rekrytera ledare till åldersgruppen har inte varit svårt många är föräldrar med ett eget förflutet som bandyspelare. När säsongen är över i vår kommer det liksom varje år att bli en delning av gruppen. Drygt hälften av pojkarna går då över till U10 och då kommer också Robert Svensson att följa med upp i åldersgruppen.
Han är själv ett gott exempel på hur ledare rekryteras och växer i Villatröjan. Robert har själv ingen bakgrund som bandyspelare men har varit aktiv fotbollsspelare. När sedan sonen skulle börja Bandyskolan var det naturligt för pappa att följa med och på den vägen är det.

Delaktighet
– Jag tycker det är roligt att vara delaktig i en stor förening och känner att jag kan vara med och göra nytta både som ungdomsledare och administratör, säger Robert. Där har han också under sina fyra år som aktiv ledare gått vidare och är nu ungdomsansvarig i föreningen. Att han kommer fortsätta utvecklas som ledare och föreningsaktiv känns ganska självklart.

– Det är jätteroligt att vara med och jag vill gärna fortsätta vara aktiv och utveckla mig själv inom föreningen.

Annika Andersson
 


/Rasmus Abrahamsson.
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
 

Dela artikeln