U21-landslaget: Martin Karlsson nybliven världsmästare!

En riktig rysare när Sverige tog VM-guld i Finland – vinst mot Ryssland i finalen

Det blev en riktig rysare när Sverige tog VM-guld i Finland. Efter att Sverige avgjort matchen på tilläggstid till 3-2 kan nu Villa Lidköpings Martin Karlsson och det svenska U21-landslaget titulera sig som bäst i världen.

Klockan 08.00 i torsdags startade VM-turneringen för det svenska U21-landslaget. Uppgiften var öppningsmatchen mot Ryssland, en match som blev en ganska komfortabel resa, Sverige vann med 5-2.

I den andra matchen blev det tuffare, efter en halvtidsledning så tappade man matchen i den andra halvleken och förlorade med klara 1-5. Dock tog laget revansch under fredagen då man besegrade Finland med 5-2 och innan det besegrades även Ryssland för andra gången (7-0), vilket betydde VM-final.

I finalen besegrades som sagt Ryssland för tredje gången i turneringen och det var ett rättvist resultat. Sverige har varit helt klart varit det bästa laget genom hela turneringen. Nu väntar firande, hemresa och sedan ladda om inför slutspurten i elitserien. 

Stort grattis säger vi till Martin Karlsson och den resterande VM-truppen.

(Bildtext: Martin Karlsson håller i VM-pokalen efter finalen mot Ryssland)


/Rasmus Abrahamsson.

Dela artikeln