Villa Lidköping till vardags – nu väntar VM i två olika lag.

Lagkamrater till vardags – nu väntar VM-fighter mot varandra

På fredag startar P19-VM i Trollhättan. Det blir en turnering med fyra lag, Sverige, Ryssland, Finland och Norge. I Sverige hittar vi Villa Lidköpings Christian Älvegran, men Christian är inte ensam från Villa Lidköping. Elias Gillgren som till vardags spelar i J20 och Lidköpings AIK är uttagen till det finska landslaget. Nu väntar alltså VM-fighter mot varandra.

– Jag är oerhört laddad, det kommer bli väldigt kul att få komma iväg och dra på sig landslagsdressen, säger Christian Älvegran.

Vet du vilken position du kommer spela på?

– Tanken är nog att jag skall spela halv, det har jag gjort under tidigare läger och även under förra årets P19-turnering.

Christian Älvegran startade sin bandykarriär i Otterbäcken innan han flyttade till Lidköping för bandy och studier. Christians utveckling har pekat uppåt hela tiden och förra säsongen skrev han på ett fyraårskontrakt med Villa Lidköping. Lite sjukdomar under säsongen har dock satt stopp för Christian men nu är han helt redo för VM i Trollhättan.

 – Min egen form är helt okej, just nu har jag haft en liten viloperiod så jag är väldigt sugen på spel, berättar Christian.

Hur bra är det svenska landslaget denna säsong?

– Laget ser väldigt bra ut, många tekniska och skridskostarka spelare så vi kommer allt vara med och fightas om guldet.

På andra sidan kommer Elias Gillgren att försöka stoppa Christians och det svenska P19-landslagets framfart. Elias som tillvardags spelar i samma lag som Christian är inställd på att göra det till en tuff helg för det svenska landslaget.

– Självklart hade det varit kul att ge en och annan propp på Älvegran, har rätt bra koll på hur han kommer spela på sin högerhalv, säger Elias med ett skratt.

Hur kommer det sig att du valde det finska landslaget?

– Jag har fått en bra roll i det finska landslaget där jag förmodligen kommer spela i försvaret under VM, säger Elias och fortsätter.

– Tycker därför att det föll ganska naturligt att spela med Finland. Här har man ett tydligt koncept att vinna VM guld och man märker även det på spelarna. Själva meriten är att vinna turneringen, inte att delta i landslaget.

Officiellt så släpptes den finska truppen i måndags men man har känt länge att Elias plats i laget var ganska given, bra prestationer genom alla läger har nu alltså resulterat i en landslagsplats.

– Har längtat hela säsongen efter den här helgen och är otroligt laddad. Vi kommer med ett konkurrenskraftigt lag där vi kan rubba både Sverige och Ryssland, avslutar Elias.

När jag läser upp Elias citat ”självklart hade det varit kul att ge en och annan propp på Älvegran” för Christian så svarar han.

– Elias har aldrig fått stopp på mig innan så de är inget jag bekymrar mig över.

Sköna matcher att vänta med andra ord och vill ni se när Elias Gillgren proppar Christian Älvegran eller kanske när Christian gör en ”klubba-skridsko” på Elias, då ska ni åka till Trollhättan i helgen med start på fredag.

HÄR HITTAR DU SPELSCHEMA>>


/Rasmus Abrahamsson.
 Rasmus.abrahamsson@vlbk.se

Dela artikeln