Guldfest i Finland för Martin Karlsson och U21-landslaget!

Martin Karlsson är världsmästare – VM-guld i Finland

”En VM-final mot ryssarna är riktigt häftigt. Det går sjukt fort när dom ställer om och det var ett makalöst tempo. Man var rejält trött efteråt, summerar den nyblivne världsmästaren.”

I lördags vann det svenska U21-landslaget VM-guld på finsk mark. I finalen besegrades Ryssland efter en spännande tillställning. IFK Vänersborgs-fostrade Joakim Johansson avgjorde matchen när han fullbordade sitt hattrick med ett långskott i matchminut 92.

Från Villa Lidköpings fanns Martin Karlsson med som tillvardags spelar i Villas J20 och A-lag. Martin har tagit ett riktigt stort kliv denna säsong och det var självklart en nöjd Martin som vi pratade med efter VM-äventyret.

– Jag är rätt så nöjd med min insats. Har fått spela mycket på flera olika positioner då jag var back och halv på utvisningar. Hade varit kul att få göra ett mål men det viktigaste var att vi vann, säger Martin.

VM-turneringen spelades i Varkaus, Finland. De tre länderna som gjorde upp om titeln var Sverige, Ryssland och Finland. En VM-turnering är såklart inte lika mäktig att spela i Finland som i Ryssland men det svenska laget hade bra stöd av supportrar från Sverige.

– Det mäktigaste under VM var att vinna guldet. Själva inramningen var inte något speciellt även om vi hade en rätt stor svensk klack så är det inte publikfester på bandy i Finland, berättar Martin.

Hur firade ni guldet?

– Vi firade guldet först med bankett sedan så festade vi under natten tillsammans med finnarna och ryssarna och då var det extra skönt att ha vunnit turneringen, säger Martin.

Nu väntar säsongsavslutning i Villa Lidköping och hos Martin Karlsson är det redan fullt fokus på vad som väntar.

– Jag är oerhört laddad, vill så gärna avsluta denna säsong på ett bra sätt. Slutspel med 2 lag väntar och det kan inte bli roligare.

(Bildtext: Martin Karlsson håller i VM-pokalen efter slutsignalen i finalen mot Ryssland)

Grattis säger vi till Martin Karlsson och lycka till i säsongsavslutningen.


Nu återstår det bara tre matcher under seriespelet 2015/16. Först ut är Broberg/Söderhamn den 12/2 i Sparbanken Lidköping Arena. Sedan väntar Västerås i ABB Arena den 14/2 och sedan ska seriespelet summeras efter den sista matchen mot Sirius på hemmaplan (16/2).

BOKA BILJETTER TILL VILLA – BROBERG HÄR.
BOKA BILJETTER TILL VILLA – SIRIUS HÄR.
BOKA SUPPORTERRESA TILL VÄSTERÅS HÄR.

 


/Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se

Dela artikeln