nyheter default

Nya äventyr för Philip & Anton!

Philip och Anton utlånas kommande säsong

Philip Florén och Anton Sandsjö kommer båda att vara utlånade från Villa Lidköping den kommande säsongen. Philip kommer att spela för Tillberga Bandy Västerås och målvakten Anton Sandsjö återfinns i allsvenska Örebro SK Bandy.

– Det här är överenskommelser som både spelare, de båda föreningarna och vi i Villa Lidköping är överens om. Det kommer ge möjlighet för Philip och Anton att få mer speltid och därmed att utvecklas ytterligare, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

Philip Florén skrev på ett två-årskontrakt med klubben inför säsongen 2015/16. Dock fick Philip inte den starten som han och klubben hade hoppats på, detta på grund av två olyckliga handskador.

– Bortsett från de båda handskadorna så tyckte jag ändå säsongen var helt okej för min egen del. Hade väl kanske hoppats på lite mer speltid när jag kom tillbaka, säger Philip.

Nu väntar alltså ett nytt äventyr i ett ungt och hungrigt Tillberga Bandy.

– Det ska bli riktigt roligt att spela i Tillberga nästa säsong, dom har ett ungt och hungrigt lag som vill framåt och jag tror att en flytt dit är det bästa för min utveckling som situationen ser ut just nu, avslutar den unge och lovande forwarden.

– En riktigt bra värvning för oss. Vi var ute efter en forward till och Philip kommer passa riktigt bra i spelet och i gruppen. Han är en stor talang som redan spelat en hel del matcher med Villa. Vi är tacksamma för att Villa erbjöd oss den här möjligheten. Nu har vi en otroligt jämn och stark trupp med stenhård konkurrens på varje position. Vi är nu 20 spelare i truppen så kiosken stängd och vi lägger allt fokus på en spännande säsong med Sveriges kanske mest talangfulla lag, säger klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson.

Anton Sandsjö skrev på för klubben inför säsongen 2015/16 och har tränat med A-truppen, J20 och Lidköpings AIK. Anton har under sin tid i Villa Lidköping tagit stora kliv och speciellt under säsongen 14/15. Då han blev utsedd till EM:s bästa målvakt när P19-landslaget tog EM-guld. Nu är det dock dags att flytta till Örebro SK Bandy.

– Det kommer att bli en intressant säsong, många allsvenska lag har rustat på sig, är riktigt laddad för nästa säsong, säger Anton och fortsätter:

– Tycker om Örebro som stad och där finns dem rätta förutsättningarna för mig att utvecklas som spelare.

Anton och Örebro kommer att spela i Allsvenskan Norra under säsong 16/17 och får därför en del långa bortaresor. 

Vi önskar både Philip och Anton lycka till i sina nya klubbar och Villa Lidköping är övertygade om båda två kommer att utvecklas både på och utanför planen. 

 Bengt Andersson
Rasmus Abrahamsson

Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln