Närmare en halv miljon till hjärnforskningen!

Tre års ”Bissenpromenader” har inbringat närmare en halv miljon kr till hjärnforskningen

I samband med Villa Lidköpings ispremiär tidigare i veckan genomfördes för tredje året i rad Bissen Brainwalk till förmån för hjärnforskningen. Den här gången inbringade promenaden 115 000 kr till den speciella fonden.

– Det är med glädje vi kan konstatera att det blev en rejäl summa även denna gång trots att vädret inte var det bästa, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson.

Det var totalt sju föreningar från Lidköping som svarade för arrangemanget. Bissen Brainwalk har alltså genomförts tre år i rad och totalt har 450 000 kr nu kunnat lämnas över till forskningen.

Bandyprofilen Bissen Larsson drabbades av hjärnblödning och stroke för drygt fem år sedan. Bissen Brainwalk genomförs numera på ett antal ställen i landet. Insamling sker i samband med dessa där samtliga intäkter går till forskningen om hjärnans sjukdomar, samma forskning som räddade bandyprofilen “Bissen” Larssons liv.

– Det är rörande att se hur folk ställer upp i Lidköping. Det betyder oerhört mycket för forskningen och jag är enormt glad för detta stöd, säger Bissen Larsson i en kommentar.
 


Bengt Andersson
Rasmus Abrahamsson

Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

 

Dela artikeln