Tufft motstånd väntar i World Cup!

Tufft motstånd väntar i World Cup – Neftyanik för tredje året i rad

Mellan den 13-16 oktober spelas World Cup i Göransson Arena, Sandviken. På plats finns världens sexton bästa bandylag från fyra olika nationer för att göra upp om den fina titeln som världens bästa klubblag. Årets upplaga blir oerhört tuff då många av lagen har stärkt sina nuvarande trupper.  

Det är för åttonde året i rad som turneringen spelas i Sandviken. Till World Cup bjuds de åtta svenska kvartsfinallagen in tillsammans med de fyra bästa lagen från Ryssland, ett från Finland och ett från Norge. Nytt för i år är att ytterligare ett svenskt och ett finskt lag bjudits in och turneringen spelas i år som sagt med deltagande lag från fyra nationer.

Finallagen seedas i olika gruppsidor

De svenska och ryska finallagen hamnar alla i varsin grupp. Västerås som är mästare seedas på den ena gruppsidan och ryska mästarna Jenisej på den andra. Villa Lidköping och Baikal-Energy som var finalmotståndare i respektive land hamnar på motsatta sidor.

Tre olika nationer i Villa Lidköpings grupp

Lottningen till turneringen är helt färdigställd och Villa Lidköping fick en tuff men spännande grupp att ta sig an. Motståndare blir IFK Vänersborg som förstärkt sitt lag med bland annat en av världens bästa bandyspelare, Sergej Lomanov Jr. Som de två tidgiare åren i World Cup så står ryska Neftyanik som motståndare, laget har spelare som Erik Säfström, Maxim Ishkeldin och även Christoffer Fagerström som kommer direkt från Vänersborg. Med i gruppen finns även norska mästarna Stabaek som får ses som det lag med minst chans att avancera.

Grupp A
Västerås SK
Dynamo Moskva
Edsbyns IF
Broberg/Söderhamn

Grupp B
Hammarby IF
Sandvikens AIK
Botnia
Bajkal Energy

Grupp C
Villa Lidköping
Neftyanik
IFK Vänersborg
Stabeak

Grupp D
Jenisej
Bollnäs GIF
Vetlanda BK
Akilles

HÄR HITTAR DU HELA SPELSCHEMAT >>>

Biljetter till World Cup

Biljetterna till årets turnering kommer att släppas i slutet av augusti, vi återkommer när dessa finns redo. Arbetet med att planera evenemanget utanför isen pågår och vi återkommer så snart det börjar ta form. Vi hoppas även få igång hemsidan för World Cup så snart som möjligt, skriver SAIK Bandy på sin hemsida.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln