P18: en andraplats i Vänercupen!

Villa Lidköpings P18 slutade på en andraplats i Vänercupen 2016

I helgen som varit har det spelats Vänercupen för P18 i Sparbanken Lidköping Arena. Turnering spelades mellan Villa Lidköping, Västerås SK, Vetlanda BK och IFK Vänersborg.

Villa Lidköping klev in i turneringen på lördagsmorgonen mot IFK Vänersborg. En match som man vann komfortabelt med 8-2 (5-1). I den matchen blev bland annat juniortalangen Joel Broberg tremålsskytt. Lördagen avslutades sedan mot Västerås SK, en match som laget också gick segrande ur, matchen slutade 8-5 (4-2).  

Samtidigt som Villa Lidköping vann sina två första matcher så gjorde Vetlanda BK detsamma. Först besegrades Västerås med 11-6 och efter det vann laget mot IFK Vänersborg med 8-3.

Eftersom turneringen avgjordes i ett seriesystem så blev det en direkt avgörande match mellan Villa Lidköping och Vetlanda BK på söndagsförmiddagen. En match som avslutades på ett dramatiskt sätt.

Villa Lidköping var tvungna att vinna matchen för att ta sig förbi Vetlanda som hade bättre målskillnad. Villa Lidköping plockade ikapp ett tvåmålsunderläge och med bara några minuter kvar att spela var ställningen 3-3. När hemmalaget sedan flyttade upp mycket folk för ett försök att avgöra matchen så öppnades för mycket ytor i defensiven, något som Vetlanda utnyttjade och William Adamsson punkterade matchen för de gulsvarta på övertid, (3-4).

Vi gratulerar Vetlanda BK till förstaplatsen och tackar samtliga lag för en härlig helg i Sparbanken Lidköping Arena. Nästa helg väntar Vänercupen för J20-laget, där flera spelare dubblerar. Nästa uppgift för P18-laget blir Svenska Cupen som spelas i oktober.  
 


 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln