INFÖR: Villa Lidköping – Vetlanda BK.

Villa Lidköping går mot tredje raka segern när Vetlanda kommer på besök

Halva november har passerat och ikväll är det dags för säsongens femte hemmamatch när fjolårets kvartsfinalmotståndare kommer på besök.

Vetlanda BK är laget som förra säsongen imponerade och tog sig till kvartsfinal, där blev laget utslaget av Villa Lidköping i tre raka matcher. Vetlanda fortsatte på det inslagna spåret under årets försäsong men har inledningsvis inte fått med sig de resultaten som laget önskat.  

Laget från Småland har bara bärgat med en seger på de första fem matcherna, totalt har laget skrapat ihop tre poäng och ligger just nu på en tiondeplats i tabellen.

– Jag tycker vi har spelat väldigt bra i många matcher men vi har haft problem med att få in bollen. Det har studsat lite emot oss, vilket har gjort att vi åkt dit på några tunga uddamålsförluster. Spelmässigt har det sett bra ut, säger före detta Villaspelaren, Tobias Nyberg.

Den första segern kom mot Gripen Trollhättan i lördags, en match som slutade 4-2.

– Resultatmässigt var det absolut ett steg i rätt riktning, skönt att få vinna och jag tycker vi gör en helt okej match, även fast vi fortfarande har lite stolpe ut just nu. Vi jobbar på bra och vi får hoppas att det släpper snart, avslutar Tobias.

Villa Lidköping kommer till matchen med två raka segrar, senast mot Sirius på bortaplan (1-8), och laget är på väg tillbaka efter en svacka i inledningen av elitserien.

– Vi har varit nere i en liten svacka, men nu känns det som att formen börjar komma igen. Vi gick långt i försäsongsturneringarna och det tog ganska hårt på oss, nu är vi dock tillbaka igen tycker jag, säger Martin Arvidsson inför matchen mot Vetlanda.

Kvällens match är den första utav tre på fem dagar. På fredag ställs laget mot regerande mästarna, Västerås SK på bortaplan och på söndag är det dags för Kalix i Sparbanken Lidköping Arena.

– Vi tar en match i taget, vi fokuserar bara på matchen mot Vetlanda just nu. Sen gäller det att som vanligt, vila, äta bra och träna lite lätt däremellan, säger Petter Björling.

Hur ser du på matchen mot Vetlanda?

– Det är ett otroligt bra lag som har spelat jämt med topplagen, dom har många bra och skickliga spelare som vi måste hålla koll på. Det är ett roligt lag att möta, det blir tuffa dueller och tuffa matcher.

Som ni har märkt så är kvällens match mot Vetlanda framflyttad till 19.30. Detta på grund av att De la Gardiegymnasiet har ”De la Gardie Open” (öppet hus för nya gymnasielever).

– Studier är viktigt, speciellt ett val av gymnasielinje. Vi har många supporters som är skolelever eller föräldrar till elever och därför tyckte vi det var självklart att flytta fram matchen trettio minuter, då hinner man transportera sig till arenan efter skolans aktivitet, säger klubbchef, Jonas Johansson.

Villa Lidköping får klara sig utan Tobias Backman (skadad) och Jon Karlsson (skadad). Annars så är truppen hel och frisk inför mötet med Vetlanda.

 

 


 

Matchfakta:

Match: Omgång 7, elitserien.
Var: Sparbanken Lidköping Arena, Lidköping
Tid: 19.30
Huvuddomare: Jacob Liljegren (HD).
Biljett: KÖP HÄR >>
DirektsändningBANDYPLAY >>
LiverapportNLT-SPORTEN >>
Liverapport: VLBK-LIVE >>
Nästa hemmamatch:
Villa Lidköping – Kalix Bandy (20/11). 
Åk med Arenabussen till matchen (avresa 30 minuter senare – pga matchstarten)

 

SENASTE INBÖRDES PÅ HEMMAPLAN:

05/10-2016. Villa Lidköping – Vetlanda (5-1)

25/02-2016. Villa Lidköping – Vetlanda (9-4)

20/02-2016. Villa Lidköping – Vetlanda (7-2)

05/01-2016. Villa Lidköping – Vetlanda (4-6)

25/09-2015. Villa Lidköping – Vetlanda (3-3)

Villa Lidköpings laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvar:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Martin Karlsson

Mittfält:
Tim Persson
Jesper Eriksson
Johan Esplund

Anfall:
David Karlsson (K)
Daniel Andersson

Avbytare:
Christoffer Norin
Axel Ekholm
Joel Broberg (Jr)
Elias Gillgren (Jr)
Anton Johansson (Jr) (Rmv).

 


 

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln