Villa Lidköping stärker sin damverksamhet!

Sexfaldige VM-guldmedaljören Emma Kronberg klar för Villa Lidköping

I våras vann hon SM-guld med Kareby på Tele2 Arena. Denna säsong kommer Emma Kronberg finnas med runt Villa Lidköpings damsida. Med Sex VM-guld, tre SM-guld och utnämnd till ”Årets tjej i svensk bandy” tre gånger, kommer Emma med sin rutin att tillföra mycket till klubben.

Målsättning är att Emma ska vara med minst två gånger i månaden vid träning. Emma är 34 år, bor i Bohus tillsammans med sin sambo, IFK Vänersborgs försvarsspelare Mathias Johansson och kommer därför att pendla till Lidköping vid ett antal tillfällen.

– Vi vill börja i rätt ände för att uppnå vårt stora mål som är att ha ett damlag i den högsta serien år 2020. Därför tror vi att med Emmas erfarenhet och kunskap kan bli oerhört värdefull för dom befintliga spelarna och ledarna vi har idag i vår verksamhet, säger föreningsutvecklare Viktor Bergkvist och fortsätter:

– Vi hoppas och tror att Emma blir den förebild och ambassadör för vår organisation som hon är idag för hela svenska dambandyn. Vi har idag oerhört träningsvilliga flickor och damer i vår organisation och med Emma i klubben kommer vi att ta ytterligare ett kliv i rätt riktning, avslutar Viktor.

Villa Lidköping hälsar Emma Kronberg varmt välkommen till klubben.

Damlaget startar sitt seriespel den 13 november hemma i Sparbanken Lidköping Arena mot AIK Bandy.
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln