J20: bästa möjliga start för J20!

Villa Lidköpings J20 vann Vänercupen 2016 – finalvinst mot Vetlanda BK

I helgen avgjordes Vänercupen 2016 i Arena Vänersborg och det blev en lyckad helg för killarna från Villa Lidköping.

Villa Lidköping startade i fredags mot IFK Vänersborg, en match där hemmalaget länge såg ut att vinna. IFK Vänersborgs Anton Almén såg länge ut att punktera inledningsmatchen när han i matchminut 91 gjorde 3-1. Villa Lidköping gav dock inte upp jakten på reducering och kvitteringsmål. Anton Heinulf reducerade i matchminut 92 och med trettio sekunder kvar av den sammanlagda övertiden (+5 minuter) kom kvitteringen på en hörna från Karl Bergstrands klubba. Matchen gick därför till skiljestraffar där Villa Lidköping gick segrande.

– Vi var inte helt nöjda med matchen spelmässigt, det blev lite för mycket bolltransporter. Defensiven var bra men vi skapade alldeles för lite målchanser. Vi tog med oss den inställningen som vi visade upp i slutskedet av matchen, säger juniorlagets nya tränare, David Karlgren.

Turneringen fortsatte på lördagen med match mot Västerås SK. En match som David Karlgren vill summera som den bästa både defensivt och offensivt.

– Lördagens match mot Västerås var vår bästa match i cupen, både försvarsspelet och det offensiva spelet fungerade väldigt bra, säger David och fortsätter:

– Vi hade en stor delaktighet i spelet och ett bra bolltempo, det kändes som en riktigt klar seger och det visade ju även slutresultatet (8-2). Stundtals hade vi riktigt bra snurr på spelet och gjorde många bra saker.

Efter segern mot Västerås var det klart att laget skulle spela finalmatch mot Vetlanda BK på söndagen. En match som Villa Lidköping vann med 7-4 (2-1), ett rättvist resultat som betydde att juniorlaget kunde bocka av säsongens första titel.

– Det var en stabil insats med en riktigt bra defensiv och bra tänk i offensiven. Tycker inte att det var något snack utan vi var det bättre laget, säger David och fortsätter:

– Totalt sett över hela helgen har vi verkligen försökt att jobba med det vi har bestämt och vi ville känna att vi hade kommit en bit på vägen med vårt spel inför fortsättningen. Vi har använt 20 olika spelare under helgen vilket också känns bra. Vi är ju ett nytt tränarteam och det kommer att ta ett tag innan vi lärt känna alla spelarna och hur de fungerar på planen, avslutar en nöjd David Karlgren som fick börja säsongen på bästa möjliga sätt.

Matchresultat:

IFK Vänersborg – Villa Lidköping. 3-3 (0-0) – 5-6 efter straffar.
Målskyttar: Viktor Petersson – Anton Heinulf – Karl Bergstrand.

Villa Lidköping – Västerås SK. 8-2 (4-2).
Målskyttar: Viktor Petersson x3 – William Arvidsson x2 – Anton Heinulf – Karl Bergstrand – Kasper Åkergård.

Villa Lidköping – Vetlanda BK. 7-4 (2-1).
Målskyttar: Viktor Petersson x3 – Joel Broberg x2 – Kasper Åkergård – Anton Heinulf.

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln