INFÖR WORLD CUP!

Derbymatch öppnar turneringen!

Imorgon åker Villa Lidköping till Sandviken för att ställa upp i årets upplaga av World Cup – en turnering med världens 16 bästa klubblag. En blandning med lag från Sverige, Ryssland, Norge och Finland. Tränare Johan Sixtensson ser turneringen som en bra värdemätare.

– Ja, det är ju en stor och traditionell turnering sen många år tillbaka med alla de bästa lagen från alla ligor som deltagare, så det blir en bra värdemätare.

World Cup är uppdelat i fyra grupper, där de två bästa lagen i varje grupp avancerar vidare till kvartsfinalspel. Slutspelsmatcherna startar på lördagseftermiddagen och avgörs på söndagen.

Villa Lidköping åker till turneringen med en bra känsla, laget vann Svenska Cupen på hemmaplan i början av oktober och hoppas nu på att ta sig längre i turneringen än förra säsongen.

– Tycker vi har en bra chans att ta oss vidare, men det kommer krävas att vi verkligen är bra tillsammans både defensivt och offensivt, säger Johan.

Förra säsongen fick Villa Lidköping avsluta turneringen ganska tidigt, laget åkte ut i gruppen efter två förluster mot Bollnäs, Västerås och ett oavgjort resultat mot Neftyanik, det ryska laget som även denna säsong blir en av gruppmotståndarna.

– Det är en stenhård grupp, är väl egentligen bara Stabaek som ligger lite efter oss andra tre.

Har ni satt upp några mål för helgen?

– Vi åker dit för att vinna matcher och bli bra på att vinna. Vi har gott självförtroende och tänker lägga in allt vi har i insats, säger Sixtensson.

Imorgon klockan 17.30 kliver Villa Lidköping in i turneringen, man gör det mot IFK Vänersborg. En nyckelmatch för att ta sig ett steg närmre slutspel. Utöver Vänersborg så är det som sagt ryska Neftyanik och norska mästarna Stabaek som väntar.

Hur ser du på öppningsmatchen mot Vänersborg?

– Första matchen är viktig, för att sätta sig i en bra sits, säger Johan och fortsätter:

– Men annars är det som vilken match som helst, även om folk gärna vill blåsa upp den med tanke på strulet som blev sist vi möttes.

I Svenska Cupen fanns inte målkungen David Karlsson tillgänglig för spel, en bristning satte stopp för stormålskytten. Om David kommer att närvara på isen något under helgen, det återstår att se. Läget i truppen utöver det ser bra ut.

– Läget ser bra ut, vi är pigga och alerta. David Karlsson är på bättringsvägen och kan eventuellt lira lite i helgen, dock har Tobias Backman problem med sätes/baksida lårmuskel och är tveksam till spel, avslutar Johan Sixtensson.

Försäsongens höjdpunkt startar imorgon, redan klockan 11.00 när Broberg/Söderhamn ställs mot Västerås. Sedan löper matcherna på ända fram till söndagen, mer information om helgen hittar du nedanför.
 


TURNERINGSFAKTA:
 

Grupp C:

Villa Lidköping
Neftyanik
IFK Vänersborg
Stabaek

Spelschema grupp C:

TORSDAG 13 OKTOBER 

14:15. Neftyanik – Stabaek    

17:30. Villa – Vänersborg (HÄR HITTAR DU LIVESÄNDNINGEN>>)

19:00. Öppningsceremoni

FREDAG 14 OKTOBER 

12:45. Vänersborg – Stabaek

17:30. Villa – Neftyanik (HÄR HITTAR DU LIVESÄNDNINGEN>>)

LÖRDAG 15 OKTOBER  

14:15. Stabaek – Villa (HÄR HITTAR DU LIVESÄNDNINGEN>>)

15:45. Neftyanik – Vänersborg

Se HELA spelschemat här >>>
Livesändning på webben här >>>
Spelregler – World Cup här >>>
World Cup – hemsida här >>>
 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln