INFÖR: IFK Vänersborg – Villa Lidköping BK.

Villa Lidköping är redo att ta två poäng i Superreprisen!

Ikväll är det äntligen dags att starta igång elitseriespelet igen för både Villa Lidköping och IFK Vänersborg. Båda lagen kommer till matchen med varsina segrar i den senaste omgången. Villa Lidköping besegrade Gripen Trollhättan på bortaplan (3-8) och IFK Vänersborg vann komfortabelt borta mot Kalix (5-10).

Senast lagen möttes var för två omgångar sedan, då vann Villa Lidköping med 7-4 (5-2) framför ett nytt publikrekord i Sparbanken Lidköping Arena (5400 personer).

– Vi vann senast men vi kontrollerade inte matchen som vi ville och vi var inte nöjda efter matchen hur det såg ut spelmässigt, vi måste prestera bättre i spelet för att vinna ikväll, säger Martin Johansson.

Villa Lidköpings första halvlek mot IFK Vänersborg i #SUPERDERBYT var stark, att få med sig en tremålsledning in i halvtidsvilan är alltid viktigt och det är något som Vänersborgs ryska stjärna, Sergei Lomanov, självklart vill förhindra i kvällens match.

– Det är viktigt att vi är med från start och inte lämnar ett sådant försprång till Villa i första halvlek som vi gjorde senast för det håller inte, säger ryske storstjärnan Sergej Lomanov till klubbens hemsida och fortsätter.

– Villa är ett mycket bra och samspelt lag. Det gäller att vi är noggranna med det vi gör och att vi inte ger dem något försprång, för då blir det tufft. Alla i laget måste prestera på 110 procent.

Kvällens match blir den första på över en vecka, något som Martin Johansson menar på, kan spela roll inledningsvis i matchen.

– Det kommer ta några minuter innan man är inne i det igen, jag hade dock förmånen att spela under landslagslägret så det kan bli lite lättare för mig men det brukar sitta ganska snabbt ändå, säger Martin.

I skrivande stund så har samtliga lag spelat tretton matcher i elitserien och Villa Lidköping hittar vi på en tredjeplats, ett poäng efter serieledaren Bollnäs och på samma poäng som tvåan Sandviken (sämre målskillnad).
 


Matchfakta:

Match: Omgång 14, Elitserien.
Var: Arena Vänersborg
Tid: 19.00.
Huvuddomare: Ulrik Bergman
Direktsändning BANDYPLAYBANDYPLAY >>
LiverapportNLT-SPORTEN >>
Livesändning: RADIO SKARABORG >>

SENASTE 5 INBÖRDES IFK VÄNERSBORG – VILLA LIDKÖPING BK  

13/11-2015. IFK Vänersborg – Villa Lidköping (3-6)

26/12-2014. IFK Vänersborg – Villa Lidköping (3-6)

25/10-2013. IFK Vänersborg – Villa Lidköping (5-5)

26/12-2012. IFK Vänersborg – Villa Lidköping (8-7)

06/01-2012. IFK Vänersborg – Villa Lidköping (2-5)

Villa Lidköpings laguppställning:

Målvakt:
Jesper Thimfors

Försvar:
Petter Björling
Martin Andreasson
Martin Johansson
Ludvig Johansson
Martin Karlsson

Mittfält:
Joel Broberg
Jesper Eriksson
Johan Esplund

Anfall:
David Karlsson
Daniel Andersson

Avbytare:
Tim Persson
Axel Ekholm
Christoffer Norin
William Arvidsson (jr)
Anton Johansson (rmv)

 


Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln