Villa Lidköpings damlag vann mot Tranås!

Villas damer i topp!

Villas damlag bärgade en ny komfortabel seger i damallsvenskan syd genom att på lördagseftermiddagen bortaslå Tranås med 5-1 (2-0).

På tre spelade matcher i serien har Villatjejerna samlat ihop fem poäng och är därmed ett av seriens topplag.

Förhållandena i Tranås på lördagen var riktigt usla med svårspelad is och tio plusgrader i luften. Nu blev det bortalaget som hanterade de yttre förhållandena bäst och svarade för ett stabilt och tålmodigt spel. Det var ett homogent lag med många spelare delaktiga såväl i uppspelen som i försvarsarbetet. Segern blev därför övertygande trots att Villa inte lyckades sätta någon av de två straffar som laget blev tilldömt.

Villas damlag spelade ju seriespel för första gången på länge förra säsongen och slutade då sist i tabellen. Att ligga i topp efter tre omgångar denna säsong var kanske inget som tjejerna vågade hoppas på.

– Vi har tränat på bra och fått ett par nytillskott. Alla tjejerna har höjt sin nivå och visst kunde vi redan innan seriestarten hoppas på att göra en bättre säsong än i fjol, sa tränaren Jan Fredriksson efter matchen.

Många spelare var delaktiga i målen med fina uppspel och smarta assister.

Målskyttar: Julia Wallgren 2, Annie Berner, Jenny Karlsson och Agnes Ögren ett vardera.

Annika Andersson
 


 

Dela artikeln