Flera Villaspelare får dra på sig landslagsdräkten!

Flera Villaspelare får dra på sig landslagsdräkten!

Igår spelades den sista omgången i elitserien innan landslagsuppehållet som pågår fram till fredagen den 16 december.

Villa Lidköping har inte bara tre spelare med i A-landslaget utan också flera olika spelare i de olika ungdomslandslagen, samt vid elit- och utvecklingsläger runt om i landet.

Nedanför kan du se vilka spelare som får dra på sig den blågula tröjan och representera Sverige under landslagsuppehållet.

 


 

A-landslaget:

I helgen, 9-11 december, ställs Sveriges herrlandslag mot Ryssland, Finland och Norge i en fyrnationsturnering i Trollhättan.

Från Villa Lidköping kommer försvarsgiganten, Martin Johansson, som har etablerat sig i landslaget de senaste åren få sällskap av Jesper Eriksson och David Karlsson, som är tillbaka i blågult.

Mittfältaren Jesper Erikssons hittills två enda A-kamper kom redan i december 2005. Nu, elva år senare, är han tillbaka i herrlandslaget.

– Jesper har presterat jättebra i Villa. Han var bra redan förra året och har fortsatt på exakt samma linje i år. Han gör det svåra enkelt. Det vill säga, sätter fart på bollen och är hela tiden spelbar, han vill driva spelet på mitten. Jesper besitter en bra passningsklubba, både i luften och efter isen, säger Svenne Olsson till svenskbandy.se.

Senast David Karlsson representerade Sverige var i septemberlandskamperna i Uppsala 2013. Så här ser förbundskaptenen på David:

– Han fortsätter att göra det han är expert på, det vill säga mål. Jag tycker att han de senaste åren jobbat hårt både offensivt och defensivt. Vi är väldigt nyfikna att se vad ”Davva” kan tillföra. Han har lite andra spetsegenskaper än övriga forwards. Han är jättebra i boxen och kommer att erbjuda oss ett lite annorlunda djupledsspel. Sen har han ett extremt bra skytte.


 

P21-landslaget:

Den 9-11 december samlar Micke Carlsson sitt P21-landslag i Västerås. 3 målvakter och 19 utspelare kommer bland annat hinna med tre ispass i ABB Arena.

Från Villa Lidköping hittar vi Martin Karlsson, Ludvig Johansson, Christian Älvegran, även Anton Sandsjö som är utlånad till Nitro/Nora och Philip Florén som är utlånad till Tillberga.

– Fokus ligger på att skapa en utvecklande miljö där spelarna kan inspirera varandra. Det kommer att bli mycket spel på träningarna. Det är inte så ofta de här spelarna får möta sina jämnåriga. De kommer från olika skolor och det är intressant att se hur de ändå passar ihop och gör varandra bra. Det är väldigt kul att se hur de löser vissa situationer, säger Micke Carlsson till svenskbandy.se.

P21-landslaget (Finland):

I det finska P21-landslaget hittar vi också en Villaspelare, Elias Gillgren är kallad till landslagslägret som genomförs i Lidköping (7-12 december).

LÄS MER P21-LANDSLAGET HÄR>>

 


 

P19-landslaget:

25 spelare har kallats till P19-landslagets läger i Västerås 7-9 december. De uttagna spelarna kommer hinna med fyra ispass och teori på lägret.

Från Villa Lidköping hittar vi Karl Bergstrand, Sune Gustafsson, William Arvidsson, Joel Broberg och Anton Heinulf.

– Vi kommer att prioritera att spela en hel del. Det är ju en uttagning inför VM i Ryssland så det handlar om att göra allt så lustfyllt som möjligt för killarna. Fokus ligger på att få ihop gruppen och skapa en "vi-känsla", säger förbundskaptenen Håkan Rohlén till svenskbandy.se.

LÄS MER P19-LANDSLAGET HÄR>>

 


 

P17-landslaget:

När P17-landslaget samlas i Uppsala 6-8 december har förbundskaptenerna Magnus "Kuben" Olsson och Mattias Rehnholm kallat 20 spelare. Truppen kommer bland annat hinna med två träningsmatcher mot Sirius P20 och två ispass.

Från Villa Lidköping finns Tobias Enander med som kom till klubben denna säsong från Åtvidaberg.

– Det känns skönt att få spela två träningsmatcher och få prata ihop sig utifrån det och hitta linjer i spelet. Det är en del nya namn i truppen som inte var med på senaste lägret i Vetlanda och det finns ytterligare några spelare som vi har ögonen på. Viktigt på samlingen i Uppsala blir att vi lär känna varandra över klubbgränserna för att kunna få till en "klubbkänsla" när vi lirar ihop, säger Kuben Olsson till svenskbandy.se.

Senare i vinter, 2-4 februari, beger sig P17-landslaget till Varkaus för att spela VM – ett mästerskap som Sverige inte vunnit sedan 2001.

LÄS MER P17-LANDSLAGET HÄR>>

 


 

F17-landslaget:

Förbundskaptenen Annika Lundberg kallade sina 25 spelare till säsongens första läger den 4-6 september i Vetlanda.

Med i den truppen, från Villa Lidköping var Emma Hansson och Malin Kall. Den truppen som ska spela VM är ännu inte offentlig.

– Det är en lång väg till VM, först har vi läger sedan drar cuper och serier igång för spelarna. Målet under lägret blir att kolla av de kallade spelarna samt börja ta fram riktlinjer inför säsongen som kommer för med gruppdynamik, spel och så vidare.

LÄS MER F17-LANDSLAGET HÄR>>

 


 

P16 (Elitläger):

I början av december arrangeras säsongens Elitläger för P16-spelare i Bollnäs, Katrineholm och Lidköping. Totalt har 109 spelare kallats till säsongens P16-läger, som inleds i Lidköping 7-9 december.

Från Villa Lidköping hittar vi fyra spelare, Alexander Karlgren, Ludvig Gustavsson, Simon FröjdOscar Svensson Holm, och William Åhman.

– Elitläger P16 är en uppföljning av förra årets Elitläger P15. Lägret är den första uttagningen till kommande säsongs P17-landslag. Elitlägret är ett utbildningsläger för distriktens talanger. Det kommer även finnas möjlighet att bli uttagen till ett regionslag som spelar en turnering mot de övriga regionerna, säger Micke Eriksson, lägeransvarig på bandyförbundet.

Säsongens regionturnering spelas i Västerås den 28-29 januari 2017.

LÄS MER P16 HÄR>>

 


 

P15-landslaget (Elitläger):

5-7 december genomförs Elitläger P15 i Ljusdal och Katrineholm. I Nässjö pågår lägret 6-8 december. Dessa läger är en första uttagning till P15-landslaget.

Villa Lidköping har två spelare kallade till lägret i Nässjö, Tobias Augustsson och Hugo Behlander.

– I nästa steg kommer cirka 30 spelare att kallas till ett läger i Västerås 9-11 januari. Utifrån lägret i Västerås kommer därefter 14 utespelare och 2 målvakter att bli uttagna till P15-landslagets landskamper mot Finland som spelas 3-5 februari 2017, säger Micke Eriksson, lägeransvarig på Bandyförbundet.

LÄS MER P15 HÄR>>

 
 

 

F15/16 (Utvecklingsläger):

Den 18-20 december arrangeras årets Utvecklingsläger för F15/16-spelare i Uppsala och Nässjö. Totalt deltar 85 spelare på de två lägerorterna.

Villa Lidköping har hela 10 (!) tjejer med på lägret. Sofia Eriksson, Thilda Hallerström, Annie Berner, Filipa Johansson, Julia Wallgren, Viktoria Karlsson, Sofie Millqvist, Meja Norrman, Emma Carlzon och Maja Hellqvist.

– Dessa läger är ett uttagningsläger till Regionturneringen i Västerås, där F16 Norr, F16 Söder och Team F15 kommer att delta. Utvecklingslägren är även starten på resan mot F17-landslaget kommande säsong, säger Micke Eriksson, lägeransvarig på Bandyförbundet.

Regionturneringen spelas 28-29 januari i ABB Arena, Västerås.

LÄS MER P15 HÄR>>

 


 

Rasmus Abrahamsson
Rasmus.abrahamsson@vlbk.se
www.vlbk.se

Dela artikeln